02:35:51 27.04.2024
Stiri

ÎNGRIJORARE // Rusia construiește o mare bază militară în apropiere de granița cu Ucraina

Știri 10.09.2015 19:01 Vizualizări1372 Autor: Ziarul National
ÎNGRIJORARE // Rusia construiește o mare bază militară în apropiere de granița cu Ucraina gandul.info


Autoritățile ucrainene și cele din țările occidentale sunt îngrijorate după un nou anunț al Moscovei. Federația Rusia începe lucrările de construcție a unei mari baze militare lângă graniţa cu Ucraina.

Baza va fi amenajată în apropierea orașului Soloti care se află la numai 25 de kilometri de frontiera cu Ucraina. Localitatea este legată de Moscova, dar şi de regiunea separatistă Luhansk printr-o cale ferată. De aici şi temerea că Rusia îi poate susţine şi înarma mult mai uşor pe separatişti.

Baza se va întinde pe o suprafață de 300 de hectare și va putea adăposti până la două mii de militari. Potrivit unui document publicat pe site-ul guvernamental rus, viitoarea bază va servi pentru antrenamentul militarilor din artilerie, artileria antiaeriană și trupele blindate. Ea va cuprinde un centru de comandă și unul de comunicații, o cantină, un complex sportiv cu piscină și terenuri de tenis, precum și o parte rezidențială cu peste o mie de apartamente.

Prima etapă a lucrărilor urmează să fie finalizată în primăvara anului viitor. Lucrătorii au început deja să ridice un gard într-un câmp situat în apropiere de Soloti pentru a delimita terenul. Un reporter de la Reuters care s-a arătat interesat de activitate a fost somat să se îndepărteze, fiind suspectat că ar putea fi „spion ucrainean”, scrie Agerpres.

Întrebat la Soloti, un bărbat care s-a prezentat drept reprezentant al Agenției federale pentru construcții speciale, ce are ca obiect de activitate instalații militare, a refuzat să vorbească despre lucrări, invocând secretul de apărare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md