21:23:57 02.05.2024
Stiri

Dosarul „Mită pentru deputați”: învinuiții – la LIBERTATE, ședințele de judecată - AMÂNATE

Anticorupție 07.09.2015 10:56 Vizualizări2374 Autor: Ziarul National
Dosarul „Mită pentru deputați”: învinuiții – la LIBERTATE, ședințele de judecată - AMÂNATE zdg.md


Fostul polițist Vitalie Burlacu și fotomodelul Irina Baglai, judecați penal pentru că ar fi încercat să corupă mai mulți deputați să părăsească alianța de guvernare în ajunul semnării și ratificării Acordului de Asociere cu UE în 2014, se plimbă nestingherit la libertate, în timp ce ședințele de judecată pe acest caz sunt amânate una după alta la Judecătoria Buiucani.

Dosarul a ajuns pe masa judecătorilor în urmă cu un an și jumătate, iar între timp, potrivit procurorului-șef interimar al Procuraturii Anticorupție, Adrian Popenco, instanța a reușit doar să audieze probele acuzării și ale apărării.

„Urmează dezbaterile. Noi ne dorim ca sentința să fie anunțată cât mai curând posibil, dar nu putem face previziuni”, ne-a declarat procurorul.

Potrivit lui, între timp, Burlacu și Baglai au reușit să scape din arest la domiciliu, fiind plasați, prin decizie judecătorească, sub control judiciar.

„În aceste condiții, ei pot părăsi și teritoriul republicii, având consimțământul judecătorului. Din câte știm noi, o asemenea solicitare nu a fost însă prezentată”, ne-a mai declarat Popenco.

Amintim că, pe 7 martie 2014, Irina Baglai și Vitalie Burlacu au fost reținuți de oamenii legii pentru tentativă de corupere a unor deputați din cadrul Coaliției Proeuropene pentru a părăsi majoritatea parlamentară și a nu vota ratificarea Acordului de Asociere R. Moldova – UE.

Atunci, oamenii legii au făcut publică și o interceptare telefonică care demonstra tentativa de corupere a unui deputat liberal-reformator, Anatol Arhire. Acesta a declarat presei că nu știa nimic despre planul de corupere care se punea la cale.

În momentul reținerii celor doi inculpați, asupra lor au fost găsite 250 de mii de dolari, bani prevăzuți pentru mituirea unui parlamentar.

Ulterior, pe contul tinerei au mai fost găsiți alți 500 de mii de euro.

La un an și jumătate de la transmiterea în judecată a așa-zisului dosar „Mită pentru deputați”, acesta bate pasul pe loc la Judecătoria Buiucani.

Următoarea ședință de judecată este planificată pentru sfârșitul lunii septembrie.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md