03:25:50 03.05.2024
Stiri

CERCETARE // De ce să nu utilizați telefoanele și tabletele înainte de culcare

Știri 03.09.2015 19:30 Vizualizări1104 Autor: Victoria Bortă
CERCETARE // De ce să nu utilizați telefoanele și tabletele înainte de culcare cunoastelumea.ro


Pentru mulți dintre noi, ecranul telefonului este primul și ultimul lucru la care ne uităm în fiecare zi când ne trezim și înainte de culcare. Privitul ecranului de telefon, chiar înainte de somn, se dovedește a fi mult mai rău decât se credea anterior, scrie cunoastelumea.ro.

Dr. Dan Siegel, profesor de psihiatrie la Școala de Medicină UCLA (SUA), stabilește în cercetările sale, toate efectele negative asupra creierului și corpului pe care le poate produce vizionarea ecranului înainte de culcare.

Noi cercetări sprijină concluziile din studiile mai vechi, care au constatat, de asemenea, că timpul petrecut în fața ecranului de telefon, sau tabletei, înainte de somn pot fi dăunătoare.

Oboseala afectează nu numai ochii, dar și inima, circulația sângelui, creierul, la care se adaugă și radiațiile provenite din bateriile acestor telefoane sau tablete. Inutil de spus că somnul are oricum propriile sale avantaje înnăscute, așa că tăierea orelor de somn nu este o idee bună.

Cercetările au ajuns la concluzia că, de exemplu, cititorii iPad-urilor au nevoie de mai mult timp pentru a adormi, în comparație cu cititorii de carte. Cititorii de iPad-uri secretă mai puțină melatonină, substanță care ajută la reglarea somnului. Ei au fost, de asemenea, mai obosiți decât cititorii de carte în ziua următoare, chiar dacă au dormit opt ore.

Efectele reale ar putea fi chiar mai rele decât ceea ce au observat cercetătorii de-a lungul studiului lor. Creșterea tendinței de a sta treaz cât mai târziu și diminuarea orelor de somn, au consecințe grave asupra comportamentului normal în societate.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md