02:52:19 03.05.2024
Stiri

Guvernul are altă viziune și solicită precizări de la KROLL: „Ar trebui să primească bani din ultimele sume RECUPERATE, nu din primele”

Economie 03.09.2015 16:54 Vizualizări2077 Autor: Ziarul National
Guvernul are altă viziune și solicită precizări de la KROLL: „Ar trebui să primească bani din ultimele sume RECUPERATE, nu din primele”


Comitetul Național de Stabilitate Financiară (CNSF), în frunte cu premierul Valeriu Streleț, nu a luat astăzi o decizie definitivă în privința ofertei consorțiului format din firmele „Kroll” și „Steptoe & Johnson LLP”, deoarece vrea niște precizări care vizează etapa de recuperare a banilor dispăruți de la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank .

Potrivit premierului Valeriu Streleț, din start e necesar de stabilit cât poate cheltui statul pentru recuperarea banilor care urmează a fi găsiți de consorțiul format din firmele „Kroll” și „Steptoe & Johnson LLP”.

„Sperăm că luni vom adopta o decizie privind angajarea acestui consorțiu. Etapa a doua de investigații trebuie să fie un proces complex. Trebuie să vizeze investigarea iregularităților și tranzacțiilor semnificative în care au fost implicate Banca de Economii, Banca Socială și Unibank, dar și recuperarea banilor. Sper că cei de la „Kroll” vor accepta această viziune a noastră”, a spus Streleț după ședința CNSF.

Prim-ministrul a mai adăugat că lucrurile s-au împotmolit din cauza neclarităților din oferta „Kroll”, care vede altfel modalitatea de a primi onorariu din banii recuperați.

„Suma care urmează să o plătim pentru investigare este fixă, dar au apărut neclarități în ceea ce privește prima care urmează să o plătim companiei pentru recuperare. Noi avem o viziune, iar cei de la „Kroll” - alta. Noi vrem să le plătim acest onorariu din ultimele sume recuperate, iar ei vor din primele”, a spus Streleț.

Menționăm că, ieri, Banca Națională a Moldovei a anunțat că numai consorțiul format din firmele „Kroll” și „Steptoe & Johnson LLP” s-a arătat dispus să efectueze a doua etapă a investigațiilor la cele trei bănci devalizate din R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md