16:02:07 28.04.2024
Stiri

Captură IMPRESIONANTĂ de hașiș, depistată la VAMĂ

Social 03.09.2015 13:38 Vizualizări877 Autor: Victoria Bortă
Captură IMPRESIONANTĂ de hașiș, depistată la VAMĂ customs.gov.md


Circa 45 kg de haşiş au fost depistate la vama Leuşeni, într-un microbuz ce transporta colete din Portugalia în R. Moldova. Această captură vine după ce inspectorii vamali au reţinut luna trecută o cantitate record de 136 kg heroină la postul vamal Giurgiuleşti, iar în luna iunie au reținut alte 22 kg de hașiș la postul vamal Leuşeni.

La pista de intrare în ţară a postului vamal Leuşeni s-a prezentat un microbuz de model „Mercedes Sprinter” înmatriculat în R. Moldova, la volanul căruia se afla un cetăţean moldovean în vârstă de 39 de ani.

În cadrul efecturării controlului vamal al coletelor transportate din Portugalia, inspectorii vamali au depsitat în compartimentul marfar un congelator uzat, care nu a fost declarat organului vamal.

În baza analizei indicatorilor de risc, s-a dispus scanarea congelatorului cu ajutorul utilajului de scanare cu raze X-Ray, în urma căruia s-a constatat prezenţa unor corpuri străine în pereţii acestuia.

Drept consecinţă, s-a decis utilizarea câinilor antidrog ai Serviciului Vamal, care au semnalat prezenţa drogului în construcția congelatorului.

În cele din urmă, inspectorii vamali au procedat la dezasamblarea pereților congelatorului, unde au fost tăinuite drogurile și de unde au fost extrase 150 de pachete cu substanţă de culoare maro închis în formă de calup.

Testele au confirmat că substanţa reţinută reprezintă haşiş de calitate înaltă, în cantitate de 45 kg, valoarea acestora fiind estimată la circa 2 milioane de lei.

Pe marginea acestui caz, a fost inițiată o cauză penală, iar făptașul poate fi sancționat cu închisoare de până la 10 ani.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md