19:00:58 26.04.2024
Stiri

PERICOL // Rusia pregătește un PLAN de RĂZBUNARE împotriva Chișinăului

Politică 21.03.2015 08:04 Vizualizări2745 Autor: Ziarul National
PERICOL // Rusia pregătește un PLAN de RĂZBUNARE împotriva Chișinăului the-american-interest.com


Rusia nu va lăsa nerăzbunați jurnaliștii ruși care au primit, în ultimele zile, interdicție de călătorie în R. Moldova, a anunțat ieri șefa serviciului de presă al Ministerului rus de Externe.

Maria Zaharova a precizat, în cadrul unei emisiuni TV, că Federația Rusă ia în calcul măsuri de răspuns la aceste acțiuni ale Chișinăului.

Potrivit funcționarei, „răzbunarea” nu va fi una oarecare, ci „un răspuns constructiv”.

„În spatele tuturor indignărilor noastre stau acțiuni concrete care nu vor avea scopuri distructive. Noi ne facem concluzii despre cum ar trebui să ne planificăm acțiunile ulterioare într-o problemă sau alta”, a declarat Zaharova. Întrebată dacă măsurile de răspuns care vor fi întreprinse de Moscova vor fi de aceeași natură ca cele ale Chișinăului, șefa serviciului de presă al Ministerului rus de Externe a evitat să răspundă.

Amintim că Ministerul de Externe de la Moscova a condamnat ieri decizia autorităților moldovenești de a-i declara persona non grata pe autorul filmului „Crimeea. Drumul la Patrie”, jurnalistul Andrei Kondrașov, și pe directorul agenției „Russia Today”, Dmitri Kiselev.

„Chișinăul și-a demonstrat încă o dată atitudinea discriminatoare față de presa rusească. Nu au fost prezentate niciun fel de argumente logice și justificate juridic pentru introducerea interdicției de călătorie. Anterior, i s-a interzis accesul în R. Moldova unei echipe de filmare a postului „Rossia 24”, care urma să reflecteze alegerile din Găgăuzia. Nemulțumită de „curățarea” spațiului mediatic național de posturile de televiziune rusești, R. Moldova a decis să urmeze exemplul vecinilor din Ucraina și a „importat” de la ei arsenalul de sancțiuni pentru lupta cu jurnaliștii ruși. Aceste restricții nu pot fi calificate altfel decât îngrădirea drepturilor fundamentale și a libertăților omului. Aceste acțiuni sunt întreprinse de o țară care își declară afilierea la valorile democrației europene”, se arată în comunicatul de presă al Ministerului de Externe de la Moscova.

Instituția condusă de Serghei Lavrov așteaptă să vadă care va fi atitudinea OSCE față de acest caz de îngrădire a accesului jurnaliștilor ruși în R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md