03:47:08 26.04.2024
Stiri

O pastilă care poate trata COVID-19, tot mai aproape de a deveni realitate. „Vom avea răspunsuri în următoarele câteva luni”

Actualitate 28.09.2021 13:43 Vizualizări1470 Autor: Ziarul National
O pastilă care poate trata COVID-19, tot mai aproape de a deveni realitate. „Vom avea răspunsuri în următoarele câteva luni”
Poză simbol


Cercetătorii dezvoltă o pastilă despre care spun că ar putea permite oamenilor să se trateze singuri de COVID-19 în timp ce limitează și răspândirea virusului la alte persoane. Pastila ar putea fi gata până la sfârșitul acestui an.

Trei tratamente antivirale pentru COVID-19, boala cauzată de coronavirusul SARS-CoV-2, sunt analizate momentan de oamenii de știință în studii clinice.

Tratamentul în sine ar putea fi o schemă zilnică de pastile administrate oral care luptă cu infecția la scurt timp după diagnostic. Aceste tratamente ar funcționa în mod asemănător cu antiviralele folosite pentru a lupta cu Hepatita C, HIV și infecțiile gripale, prin perturbarea abilității virusului de a se reproduce în corpul uman.

Rezultatele de la studiile clinice ar putea fi publicate în această toamnă sau iarnă, scriu Futurism și Descoperă.

Cine a dezvoltat tratamentele împotriva COVID-19?

„Eu cred că vom avea răspunsuri în ceea ce privește capabilitățile acestor pastile în următoarele câteva luni”, a declarat Carl Diefenbach, director al diviziei SIDA de la Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase (NIAID) din SUA.

Cele trei medicamente care ar putea oferi un tratament oral pentru COVID-19 au fost dezvoltate de Merck & Co. și Ridgeback Biotherapeutics, Pfizer și Roche & Atea Pharmaceuticals.

Un mic obstacol pentru cercetătorii din spatele studiilor clinice a fost recrutarea participanților. Fiecare studiu clinic necesită sute de voluntari în decurs de cinci zile de la diagnosticarea cu infecția COVID-19. Pacienții trebuie, de asemenea, să fie nevaccinați și dispuși să se înregistreze în studiile clinice.

Foarte multă neîncredere în procesul științific

„În general vorbind, există foarte multă neîncredere în procesul științific. Unii oameni se poartă chiar foarte urât cu cercetătorii”, a spus dr. Elizabeth Duke, unul dintre cercetătorii care supraveghează unul dintre studiile clinice.

În ciuda acestui fapt, studiile clinice vor fi finalizate până la sfârșitul anului. Cu puțin noroc, și o autorizație de urgență, pastilele vor fi în curând disponibile și vor putea ajuta în lupta cu pandemia de COVID-19.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md