10:52:09 26.04.2024
Stiri

RAPORT // Modificările la Legea privind controlul tutunului au adus venituri în plus, de 300 de milioane de lei, la bugetul de stat, deși au fost fumate mai puține țigări

Actualitate 27.09.2021 10:42 Vizualizări1446 Autor: Ziarul National
RAPORT // Modificările la Legea privind controlul tutunului au adus venituri în plus, de 300 de milioane de lei, la bugetul de stat, deși au fost fumate mai puține țigări


Modificările la Legea privind controlul tutunului, operate anterior de către Parlament în conformitate cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății, au diminuat consumul de tutun și au majorat veniturile la bugetul de stat.

Un raport de evaluare a Legii privind controlul tutunului, elaborat de către Parlament, arată că, datorită majorării accizelor la produsele de tutun, s-a diminuat consumul acestora și, concomitent cu majorarea prețului minim de comercializare cu amănuntul, au fost încasate la bugetul de stat suplimentar 300 de milioane de lei.

În total, comisiile permanente ale Parlamentului, asistate de Direcția juridică a Secretariatului Parlamentului, își propun să evalueze în acest an peste 40 de legi, pentru a determina impactul acestora după aprobare.

Printre acestea se numără și Codul serviciilor media audiovizuale, Legea cu privire la supravegherea de stat a sănătății publice, Legea cu privire la serviciile sociale și Legea cu privire la activitatea poliției și statutul polițistului.

Rapoartele privind evaluarea ex-post a legilor sunt parte a controlului parlamentar și conțin, de regulă, analiza datelor colectate, informații privind scopurile nerealizate, concluzii și recomandări.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md