18:38:36 26.04.2024
Stiri

Dodon se TEME de Ion Ceban? Liderul socialiștilor consideră că primarul capitalei NU ar trebui să lanseze un nou PROIECT POLITIC: „Nu exclud că îl vom sprijini la alegerile locale, dar e prematur să vorbim despre asta”

Actualitate 23.09.2021 08:31 Vizualizări17853 Autor: Ziarul National
Dodon se TEME de Ion Ceban? Liderul socialiștilor consideră că primarul capitalei NU ar trebui să lanseze un nou PROIECT POLITIC: „Nu exclud că îl vom sprijini la alegerile locale, dar e prematur să vorbim despre asta”


Liderul socialiștilor, Igor Dodon, spune că nu vede rostul ca primarul general al capitalei, Ion Ceban, să lanseze un nou proiect politic în preajma alegerilor locale generale din 2023.

„Eu nu cred că Ion Ceban vrea să fie pe plac actualei guvernări, eu îl cunosc prea bine. Va lansa un proiect separat? Pentru ce să lansezi un nou proiect politic? Până la alegerile locale mai sunt doi ani. Nu are rost să lansezi un nou proiect. Eu cred că trebuie să lase lucrurile așa cum sunt, să obțină susținerea noastră la alegerile locale și să câștige, iar apoi se va vedea. Nu exclud că îl vom sprijini la alegerile locale, dar e prematur să vorbim despre asta”, a declarat Dodon ieri-seară, în cadrul unei emisiuni televizate.

Citește și: Dodon nu vrea să audă de Irina Vlah, după ce aceasta a declarat că LIMBA ROMÂNĂ „este una dintre cele mai mari valori ale R. Moldova”

Potrivit lui Dodon, în pofida faptului că Ceban a declarat că limba oficială în R. Moldova e româna, dânsul rămâne membru al echipei socialiștilor.

„Ion Ceban a fost și este membrul echipei noastre. Noi tot timpul l-am susținut atunci când a candidat la funcția de primar general. Nu i-a reușit din prima să ajungă în fruntea Chișinăului, dar a doua tentativă a fost cu succes. E de menționat că e singurul lider al PSRM căruia i-a reușit să ajungă primar de Chișinău. În 2011 eu am câștigat, dar primar a devenit Chirtoacă. Ulterior a încercat Zinaida Greceanîi în 2015. Apoi a încercat în 2018 Ion Ceban… În cele din urmă nouă ne-a reușit să câștigăm. Astfel, noi l-am sprijinit pe primar și-l vom susține în continuare. Avem cea mai mare fracțiune în Consiliul Municipal Chișinău – 22 de consilieri, care susțin inițiativele primarului. Consider că Ion Ceban este unul dintre cel mai buni primari de la independență încoace. Serafim Urechean la fel a făcut foarte multe lucruri pentru Chișinău. În doi ani Ceban a făcut mult mai multe decât Chirtoacă în șapte-opt ani. El nu este membru de partid acum. Noi îl vom susține, în pofida declarațiilor făcute de el.

Puteți să-l invitați să să-l întrebați de ce a spus așa (că limba oficială e româna n.r.). Eu înțeleg că el este incomod pentru actuala guvernare. Consider că presiunile la adresa sa vor crește, la fel cum s-a întâmplat și în cazul meu atunci când ocupam funcția de președinte. El este o nouă țintă pentru cei de dreapta. Vor lovi în el, dar va rezista loviturilor”, a precizat Dodon.

Fostul președinte consideră că Maia Sandu este mult mai periculoasă decât Plahotniuc, chiar dacă în timpul regimului acestuia a fost suspendat de mai multe ori din funcție.

„Eu am mai spus că regimul lui Plahotniuc ni se va părea floricele pe lângă regimul Maiei Sandu. Ea acționează ca din topor, mult mai dur, fără niciun fel de principii. Eu știu că în SIS este un grup separat, format acum câteva săptămâni, care se ocupă cu represaliile asupra oponenților politici. Ei colectează informații, inclusiv despre Ion Ceban. Noi putem da și nume, dacă va fi necesar. Dar nu o vom face acum. Să-i lăsăm lă lucreze, să colecteze informații. Așa acționează actuala putere”, a adăugat Dodon, în contextul declarațiilor făcute de primarul general, potrivit cărora ar fi urmărit de SIS.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md