16:05:19 26.04.2024
Stiri

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, PRECIZĂRI cu privire la SCUMPIREA medicamentelor

Actualitate 23.09.2021 11:59 Vizualizări1407 Autor: Ziarul National
Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, PRECIZĂRI cu privire la SCUMPIREA medicamentelor


Prețurile la medicamente ar fi crescut în ultima perioadă din cauza fluctuației cursului valutar, se arată într-un comunicat de presă al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM).

„În cazul medicamentelor autorizate în nomenclatorul de stat nu este posibilă o majorare considerabilă. Cu atât mai mult prețurile de producător sunt stabilite pentru perioada de un an. Prețurile pentru suplimentele alimentare nu sunt reglementate de AMDM. Ce ține de maladiile cardiovasculare, produsele medicamentoase în cea mai mare parte sunt incluse în lista medicamentelor compensate.

Realitatea denotă devierea prețurilor în valută națională datorită fluctuației cursului valutar, care suferă modificări esențiale într-o perioadă relativ scurtă. Majoritatea produselor medicamentoase de pe piața farmaceutică a R. Moldova sunt de import. Schimbări ale fluctuației cursului valutar persistă pe parcursul întregului an și nu doar în perioada menționată. Acest factor este resimțit de către consumator în toate domeniile, inclusiv și inevitabil, și în cel farmaceutic”, punctează AMDM.

Menționăm că responsabilii Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale vor fi audiați săptămâna viitoare la ședința Comisiei parlamentare pentru protecție socială, sănătate și familie.

Anunțul a fost făcut astăzi în Parlament de către deputatul Dan Perciun, șeful acestei Comisii parlamentare, după ce propunerea socialistului Vladimir Odnostalco de audiere a AMDM în ședința în plen de astăzi a Legislativului vizavi de scumpirea medicamentelor nu a fost susținută.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md