08:54:59 26.04.2024
Stiri

Avertisment al OMS: Varianta „Delta” a înlocuit celelalte tulpini Covid: Celelalte trei variante reprezintă mai puţin de 1% din cazurile secvenţiate

Actualitate 22.09.2021 10:28 Vizualizări860 Autor: Ziarul National
Avertisment al OMS: Varianta „Delta” a înlocuit celelalte tulpini Covid: Celelalte trei variante reprezintă mai puţin de 1% din cazurile secvenţiate


Varianta „îngrijorătoare” Delta, prezentă în 185 de ţări, a înlocuit în mare măsură celelalte trei variante „îngrijorătoare”, Alpha, Beta şi Gamma, care reprezintă de acum mai puţin de 1% din cazurile secvenţiate, a declarat marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează AFP și Agerpres.

Toţi viruşii, inclusiv SARS-CoV-2 responsabil pentru COVID-19, suportă mutaţii în timp.

Apariţia, la sfârşitul anului 2020, a unor variante care prezentau un risc crescut pentru sănătatea publică globală a determinat OMS să caracterizeze variantele „de urmărit'' şi altele ca fiind „îngrijorătoare'' pentru a prioritiza activităţile de supraveghere şi cercetare la nivel mondial.

„Virusul predominant care circulă în prezent este varianta Delta. Şi, de fapt, mai puţin de 1% din secvenţele disponibile în prezent sunt (variantele îngrijorătoare) Alpha, Beta şi Gamma'', a declarat Maria Van Kerkhove, directoarea echipei tehnice pentru COVID-19 din cadrul OMS, într-o sesiune de întrebări şi răspunsuri pe reţelele sociale.

„Acest virus a devenit mai puternic, este mai transmisibil şi este pe cale să-i concureze, să-i înlocuiască pe ceilalţi viruşi care circulă'', a adăugat ea, precizând că virusul a fost semnalat în 185 de ţări.

OMS a decis să numească variantele ''de urmărit'' sau ''îngrijorătoare'' folosind litere ale alfabetului grecesc pentru a evita orice stigmatizare a unei anumite ţări şi pentru a permite publicului larg să le pronunţe numele mai uşor. În prezent, OMS consideră că patru variante sunt „îngrijorătoare”.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md