22:35:39 08.05.2024
Stiri

Fiica fostului procuror-șef al municipiului Chișinău, angajată a Serviciului Vamal, audiată în dosarul celor peste 200 kg de heroină din Iran, descoperite în R. Moldova

Actualitate 21.09.2021 11:14 Vizualizări24539 Autor: Ziarul National
Fiica fostului procuror-șef al municipiului Chișinău, angajată a Serviciului Vamal, audiată în dosarul celor peste 200 kg de heroină din Iran, descoperite în R. Moldova


Fiica fostului șef al Procuraturii municipiului Chișinău, Ștefan Șaptefrați, ar fi bănuită de complicitate în dosarul celor 235 kg de heroină, aduse de către doi turci din Rusia în R. Moldova, descoperite vara trecută pe teritoriul municipiului Chișinău, în urma unei operațiuni a SIS, INI și Serviciului Vamal.

Fiica lui Ștefan Șaptefrați, Maria Leșco, care activează în calitate de inspector în cadrul Serviciului Vamal, a fost audiată luni, 20 septembrie curent, de către procurorul Roman Recean, în dosarul celor peste 230 de kg de heroină depistate pe teritoriul mun.Chișinău în luna iunie curent.

Potrivit surselor Deschide.MD, Recean i-ar fi înaintat lui Leșco ordonanța prin care aceasta ar fi bănuită de complicitate în dosar.

Ion Caracuian, șeful PCCOCS, a refuzat să confirme sau să infirme informația și a declarat că „nu ar fi corect să venim cu așa informații atât timp cât au loc acțiuni de urmărire penală. Noi când o să avem nevoie o să vă informăm”.

Solicitat telefonic, Roman Recean, procurorul PCCOCS, nu a confirmat și nici infirmat informația, ci a precizat că dosarul se află în faza activă de urmărire penală și nu poate oferi mai multe detallii făcând trimitere la secretul anchetei.

„Zilnic audiem mai multe persoane, inclusiv din cadrul Serviciului Vamal”, susține Recean.

Totuși, Maria Leșco, a confirmat că a fost audiată de PCCOCS, dar a refuzat să facă declarații.

La rândul său, fostul șef al Procuraturii mun.Chișinău, Ștefan Șaptefrați, este de părere că fiica sa „nu are nicio vină”, iar faptul că a fost audiată de către procurorii PCCOCS este o procedură legală caracteristică unui stat de drept.

Șaptefrați a ținut să menționeze că nu vorbește cu fiica sa despre asemenea subiecte.

Amintim că cele aproximativ 235 kg de heroină, 1 092 de brichete, capturate de autoritățile moldovenești erau de proveniență iraniană, iar cele cinci perersoane implicate sunt doi turci, cu vârste de 55 și 60 de ani, dar și trei moldoveni cu vârste cuprinse între 35 și 45 de ani.

Figurantul principal, un cetățean turc, și-a procurat o activitate economică în Republica Moldova, creându-și un istoric pozitiv. Acesta importa materiale de construcții și blocuri sanitare. Într-un moment, printre mărfuri au fost introduse și droguri. Acestea ar fi de origine din Iran, fiind transportate pe cale maritimă în Rusia, iar de acolo, prin Ucraina, au ajuns în Republica Moldova.

Drogurile urmau să ajungă în Uniunea Europeană, însă pe ultima sută de metri destinația a fost schimbată spre regiunea transnistreană. Oamenii legii susțin că principalul figurant acționa practic independent, fiind foarte prudent. Acesta purta discuțiile doar în limba turcă, iar dacă apela la cineva, acest lucru era pentru perioade foarte scurte.

Fiecare din cele circa 1 100 de brichete de droguri erau amplasate în cărămizi.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md