17:22:52 26.04.2024
Stiri

Micrcomunismul sau nu aruncați cu pietre în oligarhi!

Actualitate 19.09.2021 10:06 Vizualizări2088 Autor: Ziarul National
Micrcomunismul sau nu aruncați cu pietre în oligarhi!


Trustia, elegii politikoase

Dar dacă societatea noastră e într-adevăr bolnavă? De ce oamenii nu cred că poți să dormi într-un pat, să faci sex cu un oligarh și să lupți eficient cu oligarhia? Lupți mai productiv, fiindcă ajungi să cunoști fenomenul din interior, comprehensiv, în cele mai mici detalii. Un procuror care prietenește cu hoții, tâlharii, spoliatorii, falsificatorii, raiderii etcetera și viceversa va găsi mai repede ac de cojocul lor și va da de urmele miliardului furat, decât cel care nu îi agreează, nu le cunoaște caracterul, apucăturile, secretele, preferințele... Dacă cei mai buni polițiști, șerifi, sunt foștii bandiți, cei mai buni procurori, jurnaliști antimafie pot fi cei care au în familie măcar un mafiot sau o mafioată, nu-i așa? Ei nu vor acționa orbește, vor scrie în cunoștință de cauză.

De aceea, trebuie să fim mai toleranți, mai indulgenți, nu e bine deloc să le sărim în cap și să le ținem lecții de morală, aceasta îi face să se simtă incomod, îi timorează, îi întristează.

Și fiindcă veni vorba, nu îi tratăm cum se cuvine nici pe oligarhii, mafioții, tâlharii, corupții noștri. Sunt și ei oameni, au familii, amante și amanți, suferă pentru că li se atribuie toate nenorocirile poporului truditor. De ce nu crede nimeni că ei și-au câștigat sutele de milioane cinstit? Pare imposibil? E vina lor că majoritatea cetățenilor nu sunt capabili să-și asigure un minim de existență, așteptând pomeni? Oligarhii sunt mult mai corecți și liberi în gândire decât mulți dintre cei care astăzi aruncă în ei cu pietre, silindu-i să fugă cu tot cu bani. Nu aruncați cu pietre în oligarhi! Dacă vor emigra cu toții, vom sărăci și mai mult, media venitului pe cap de locuitor va și mai mică. Acum suntem cei mai săraci din Europa, iar fără oligarhi vom fi cei mai săraci din lume. Gândiți-vă la imaginea republicuței noastre!

Acum stau și mă gândesc că politicienii, funcționarii, oamenii noștri de stat în genunchi ar putea lua exemplu de la cei din Rusia. În loc să recurgă primitiv la ajutorul părinților, socrilor, bunicilor etcetera pentru a-și ascunde veniturile, ei ar putea apela la serviciile oligarhilor, care să le pună la dispoziție case de vacanțe, iahturi, mașini, avioane, bani de buzunar etcetera și viceversa... S-ar construi în felul acesta un microcomunism, măcar pentru o parte a societății, dacă nu ne-a reușit construcția comunismului pentru societatea întreagă.

Al vostru nugaefil, tunderbolt, Ion Buraga


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md