09:30:26 26.04.2024
Stiri

„Pentru mine, ești cel mai mare din toate timpurile!” Daniil Medvedev a făcut show după ce l-a învins pe Novak Djokovic în finala US Open

Actualitate 13.09.2021 09:59 Vizualizări2935 Autor: Ziarul National
„Pentru mine, ești cel mai mare din toate timpurile!” Daniil Medvedev a făcut show după ce l-a învins pe Novak Djokovic în finala US Open


Daniil Medvedev (Rusia, 2 ATP) a făcut show la festivitatea de premiere de la US Open, după ce rusul a reușit o victorie memorabilă în finala cu Novak Djokovic (Serbia, 1 ATP), scor 6-4, 6-4, 6-4.

Daniil Medvedev a avut un discurs savuros la ceremonia de decernare a trofeului de la US Open 2021! Rusul și-a adjudecat primul titlu de Grand Slam al carierei, iar triumful său este cu atât mai spectaculos cu cât l-a răpus în finală chiar pe liderul mondial, Novak Djokovic.

Deși l-a făcut KO pe sârb, Medvedev a mărturisit că îl consideră pe Djokovic cel mai bun tenismen din toate timpurile! Novak a ratat un record istoric, aflându-se în continuare la egalitate cu Roger Federer și Rafael Nadal în ceea ce privește numărul de Grand Slam-uri câștigate (20).

„Înainte de toate, îmi pare rău pentru fanii lui Novak, pentru că știm cu toții ce record putea stabili azi. Vreau să spun că, pentru mine, ești cel mai mare tenismen din toate timpurile!”, a fost elogiul lui Daniil pentru Novak. Rusul i-a făcut cel mai frumos cadou soției sale, cu ocazia aniversării căsătoriei: „Aș vrea să îmi închei discursul într-o notă deosebită, pentru că eu și soția aniversăm astăzi ziua căsătoriei! Nu am avut nicio idee de cadou pe durata turneului. Când am ajuns în finală, am zis că dacă voi pierde nu am timp să găsesc un cadou, așa că a trebuit să câștig acest meci”, a declarat Daniil Medvedev după ce l-a învins în minimum de seturi pe Novak Djokovic în finala de la US Open, transmite prosport.ro.

Djokovic (34 ani), numărul unu mondial, a ratat ocazia de a câştigat toate cele patru titluri de Mare Şlem pe parcursul unui singur an, performanţă pe care a reuşit-o ultima oară australianul Rod Laver în 1969, şi de a deveni totodată primul jucător din istorie care cucereşte 21 de titluri majore. În setul 3, în time-out-ul dinainte ca Daniil Medvedev să servească pentru meci, la scorul de 6-4, 6-4, 5-4, toți fanii prezenți în tribune s-au ridicat în picioare și l-au încurajat frenetic pe Novak Djokovic.

Campionul sârb a dus mâna la inimă, în semn de recunoștință, zâmbind, dar, ulterior, nu și-a mai putut stăpâni emoțiile și a cedat: și-a pus prosopul în cap și a izbucnit în lacrimi. Scenele cu Novak Djokovic plângând în timpul unui meci sunt fără precedent.

Medvedev (25 ani), care s-a impus după două ore şi 16 minute de joc, este treilea tenisman rus care câştigă trofeul într-un turneu de Grand Slam, după Evgheni Kafelnikov şi Marat Safin.

El şi-a luat cu această ocazie revanşa în faţa lui Djokovic după eşecul suferit anul acesta în finala Openului Australiei de la Melbourne.

Până în prezent doar doi jucători, americanul Don Budge (în 1938) şi australianul Rod Laver (în 1962 şi 1969) au reuşit să câştige toate cele patru turnee de Grand Slam pe parcursul unui singur sezon, în timp ce la feminin au realizat această performanţă australianca Maureen Connoly (1953), australianca Margaret Court (1970) şi germanca Steffi Graf (1988).


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md