16:46:57 26.04.2024
Stiri

PROGRAM // Opt colective din România vin cu spectacole de zile mari la Chișinău, în cadrul Reuniunii Teatrelor Naționale Românești, care va avea loc în perioada 15 - 29 septembrie curent

Actualitate 13.09.2021 10:56 Vizualizări1391 Autor: Ziarul National
PROGRAM // Opt colective din România vin cu spectacole de zile mari la Chișinău, în cadrul Reuniunii Teatrelor Naționale Românești, care va avea loc în perioada 15 - 29 septembrie curent


Șapte teatre și un centru de cultură din România vin la Chișinău pentru a prezenta spectacole de valoare în cadrul Reuniunii Teatrelor Naţionale Româneşti care va avea loc în perioada 15 - 29 septembrie curent.

Evenimentul, desfăşurat sub Înaltul Patronaj al preşedinților României și Republicii Moldova, Klaus Iohannis și Maia Sandu, marchează începutul celebrării unui secol de activitate a Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” din Chișinău.

Astfel, până la sfârșitul lunii septembrie, puteți merge în câteva săli de teatru din Chișinău pentru a vedea reprezentațiile actorilor de la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova („Călătoria lui Dante”, „Inimă și alte preparate din carne”), de la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași („Orașul cu fete sărace”, „Plugarul și Moartea”), Teatrul Național Târgu Mureș, Compania „Liviu Rebreanu” („Take, Ianke și Cadâr”, „Nora”), de la Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu („Felii”, „Cui i-e frică de Virginia Woolf”), de la Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara („Povestea acelor oameni care într-o seară s-au adunat în jurul unei mese”), Teatrul Național „I. L. Caragiale” de la București („D'ale carnavalului”), Teatrul de stat din Constanța („Maria Tănase. O poveste”, „Jocuri în curtea din spate”, „Doi tineri din Verona”).

De asemenea, la festival participă teatrele „Mihai Eminescu” („Istoria comunismului povestită pentru bolnavii mintal”, „Hamlet în sos picant”), „Eugene Ionesco” („Regele Lear”), Satiricus „I.L. Caragiale” („Năpasta”), Teatrul fără nume („Furtuna”), „Luceafărul” („Flori de mină”), „Vasile Alecsandri” („Concertul condamnaților”) din R. Moldova.

Organizatorii au inclus în program și teatru la microfon, mai multe piese fiind prezentate în cadrul evenimentului de către Radio România și Radio Moldova.

Vedeți mai jos programul Reuniunii Teatrelor Naţionale Româneşti:




Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md