12:40:37 26.04.2024
Stiri

Adolescenta Emma Răducan a scris ISTORIE la New York, după ce şi-a adjudecat titlul de campioană la US Open. Așa ceva nu s-a mai întâmplat în istoria sportului alb

Actualitate 12.09.2021 08:01 Vizualizări4049 Autor: Ziarul National
Adolescenta Emma Răducan a scris ISTORIE la New York, după ce şi-a adjudecat titlul de campioană la US Open. Așa ceva nu s-a mai întâmplat în istoria sportului alb Skynews


Emma Răducanu e noua campioană de la US Open! Britanica de origine română a scris istorie în tenis, după ce a cucerit Grand Slam-ul american fără să piardă set și venind din calificări! Așa ceva nu s-a mai întâmplat în istoria sportului alb! Emma a jucat magistral în fața canadiencei Leylah Fernandez, pe care a răpus-o după două ore de luptă, scor 6-4, 6-3!


Intrată în turneu de pe locul 150 WTA, abia cunoscută marelui public, acum Emma Răducanu este sub luminile rampei și este felicitată de însăși Regina Elisabeta a II-a.

Este prima britanică ce câștigă un titlu de Grand Slam, după Virginia Wade, în 1977, la Wimbledon, și prima britanică, după mai bine de jumătate de secol, care își adjudecă titlul la US Open, tot după Virginia Wade, în 1968.

„Mulțumesc tuturor celor din New York, în primul rând pentru că m-ați făcut să mă simt ca acasă încă de la primul meci, pe care l-am disputat în calificări. Vreau s-o felicit pe Leylah, a jucat extraordinar și a învins jucătoare de top aici! A fost un nivel foarte ridicat și sper să jucăm și alte finale pe viitor. Am stat trei săptămâni aici și le mulțumesc tuturor celor care au fost lângă mine pentru sprijinul pe care mi l-au acordat.

Leylah a jucat un tenis foarte bun, nu a cedat în niciun moment, de aceea a ajuns în finală. Știam că trebuie să lupt și eu, așa că am rămas foarte concentrată pe ceea ce aveam de făcut, atitudinea contează foarte mult! Viitorul tenisului feminin e extraordinar, fiecare jucătoare are o șansă. Sper că jucătoarele din noua generație vor putea să calce pe urmele unor mari campioane care au fost aici. Mă bucur mult că Virginia (n.r. Virginia Wade, precedenta jucătoare britanică ce a câștigat un turneu de Grand Slam) este aici, la fel și Tim Henman (n.r. – fost mare tenismen britanic)”, a declarat Emma Răducanu.

Victoria ei, recompensată cu 2.000 de puncte WTA, o va propulsa de luni tocmai pe locul 23 în clasamentul mondial. În plus, devine milionară. În contul ei vor intra 2,5 milioane de dolari. În urmă cu numai câteva luni încă se ducea la școală și învăța din greu.

Emma Răducanu s-a născut în Toronto, Canada, tatăl său fiind din România, iar mama din China. Pe când Emma avea 2 ani, întreaga familie s-a mutat în Marea Britanie. Recent, sportiva a declarat presei din Marea Britanie că vine de câteva ori pe an în România, la bunica sa, și că îi place foarte mult mâncarea autohtonă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md