18:41:07 26.04.2024
Stiri

Platforma „DA” își alege o nouă CONDUCERE, după ce Năstase a DEMISIONAT în urma rezultatului slab obținut de formațiune la alegerile parlamentare: „Orice membru poate să se înscrie în cursa electorală pentru șefia partidului”

Actualitate 06.09.2021 09:50 Vizualizări2173 Autor: Ziarul National
Platforma „DA” își alege o nouă CONDUCERE, după ce Năstase a DEMISIONAT în urma rezultatului slab obținut de formațiune la alegerile parlamentare: „Orice membru poate să se înscrie în cursa electorală pentru șefia partidului”


Membrii Platformei „Demnitate și Adevăr” își vor alege o nouă conducere pe 12 decembrie curent, în cadrul congresului formațiunii. Decizia a fost luată la finele săptămânii trecute de către Consiliul Politic Național al Platformei „DA”.

Potrivit unui comunicat de presă al formațiunii, alegerea zilei de 12 decembrie pentru desfășurarea congresului nu este întâmplătoare: „Data marchează și aniversarea a șase ani de la crearea Platformei „DA” ca formațiune politică”.

În cadrul congresului, conform statului, va fi aleasă o nouă conducere. Astfel, va fi desemnat președintele partidului prin vot secret, componența Biroului Politic Permanent, a Consiliului Politic Național și a altor organisme statutare.

Citește și: Andrei Năstase pleacă și NU prea de la conducerea Platformei „DA”. „Congresul va alege o nouă conducere sau o va REALEGE pe actuala”

„Începând cu ziua de azi, orice membru al Platformei „DA” poate să se înscrie în cursa electorală internă pentru șefia partidului. În aceeași cheie a democrației, vom lua toate deciziile importante de viitor împreună cu organizațiile noastre teritoriale”, a declarat liderul interimar al formațiunii, Dinu Plîngău.

Amintim că întreaga conducere a Platformei „DA”, în frunte cu Andrei Năstase și vicepreședinții formațiunii, și-au anunțat demisia pe 13 iulie curent, la două zile după alegerile parlamentare anticipate. Platforma „DA” a devenit partid extraparlamentar în urma alegerilor anticipate de pe 11 iulie. Formațiunea lui Andrei Năstase a acumulat doar 2,33% din sufragii sau 34 181 de voturi.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md