06:58:03 27.04.2024
Stiri

VIDEO // Liderul unei organizații de tineret a SOCIALIȘTILOR lui Dodon, prins cu valiza plină de droguri în casă

Actualitate 03.09.2021 15:13 Vizualizări4390 Autor: Ziarul National
VIDEO // Liderul unei organizații de tineret a SOCIALIȘTILOR lui Dodon, prins cu valiza plină de droguri în casă


Liderul tineretului socialist din sectorul Botanica al capitalei, membru al Consiliului Republican al „Gărzii Tinere” (organizația de tineret a PSRM), Ivan Statnîi, a fost reținut de către ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu angajații Brigăzii cu Destinație Specială „Fulger” și procurorii PCCOCS, pentru „contrabanda și comercializarea drogurilor sintetice de tip PVP prin intermediul magazinelor online”.

Deschide.MD scrie, cu referire la surse din cadul organelor de drept, că socialistul ar fi chiar liderul acestei grupări criminale, acesta gestionând magazinul online și personal introducând drogurile din Ucraina, prin contrabandă.

Inspectoratul General al Poliției a anunțat astăzi că a reținut în total în cadrul acestui dosar trei femei și trei bărbați cu vârste cuprinse între 19 și 35 de ani.

Persoanele reținute aveau roluri bine determinate în cadrul afaceririi ilegale - curier, ambalator, depozitar, administrator al magazinului și organizator.

Potrivit Poliției, liderul grupării organiza introducerea pe cale de contrabandă a drogurilor din Ucraina și a racolat și angajat alți doi curieri de gen masculin, aceștia fiind sportivi de performanță, pe care i-a asigurat cu spațiu locativ pentru desfășurarea activității criminale.

Drogurile erau comercializate prin intermediul aplicației Telegram, administrată de unul dintre membrii acestei grupări. Utilizatorii aplicației primeau mesaje-oferte despre posibilitatea achiziționării drogurilor.

Zilnic, membrii grupului obțineau venituri de peste 20 000 de lei din realizarea drogurilor.

De asemenea, organizatorul și administratorul acestei rețele racola persoane în calitate de „curieri”, pentru plasarea drogurilor în ascunzișuri, iar coordonatele și fotografiile cu plasarea acestora erau transmise prin aplicația telegram „operatorului” care deservea interesele grupului.

În cadrul a 23 de percheziții, polițiștii au ridicat mai multe pachețele cu droguri de tip PVP (sare) cu masa totală de peste 3 kg, telefoane mobile, calculatoare și altă tehnică de calcul, carduri bancare emise pe persoane terțe, peste 20000 de pachețele de tip Zip-lock care urmau să fie utilizate pentru ambalarea drogurilor, cântare electronice la scara mică, peste 200 de mii de lei etc.

Valoarea drogurilor sechestrate se ridică la suma de aproximativ 1 800 000 de lei.

Totodată, în urma acțiunilor de urmărire penală au fost ridicate peste 500 pliculețe cu droguri care erau amplasate în ascunzișuri special amenajate pe teritoriul municipiilor Chișinău și Bălți care urmau să fie comercializate.

Oamenii legii au ridicat și urmează să fie aplicat sechestrul pe un automobil de marca „Toyota” în valoare de aproximativ 7 000 de euro.

Persoanele implicate în afacerea cu droguri riscă închisoare de la 7 la 15 ani.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md