04:12:34 27.04.2024
Stiri

Stoianoglo este gata să pună PORTRETUL Maiei Sandu în biroul său, lângă stema de stat a R. Moldova: „Nu văd o problemă, deoarece portretul președintelui este unul dintre elementele care reprezintă puterea…”

Actualitate 03.09.2021 18:49 Vizualizări27046 Autor: Ziarul National
Stoianoglo este gata să pună PORTRETUL Maiei Sandu în biroul său, lângă stema de stat a R. Moldova: „Nu văd o problemă, deoarece portretul președintelui este unul dintre elementele care reprezintă puterea…” Captură


Procurorul general Alexandr Stoianoglo, aflat în conflict cu noua guvernare, este gata să pună în biroul său, lângă stema de stat a R. Moldova, portretul președintelui Maia Sandu.

Întrebat de ce în biroul său nu este portretul președintelui, Stoianoglo a spus că nu vede o problemă, dacă fotografia Maia Sandu va sta lângă stema de stat.

„Nu văd nicio problemă ca să fie în biroul meu portretul președintelui R. Moldova. Portretul președintelui este unul dintre elementele care reprezintă puterea în stat. Da, dar eu în acest birou nu am schimbat nimic. Eu mă conduc după regula că nu locul îl înfrumusețează pe om, ci omul sfințește locul. Biroul a rămas la fel ca acum un an și nouă luni, când am intrat prima dată aici. A rămas același computer, același televizor, telefoane, masă. Doar pixurile sunt ale mele. Eu am adus aici doar niște cărți. Și prietenii mei mi-au adus unele cărți, după ce am discutat cu ei despre literatură”, a declarat astăzi Stoianoglo, într-un interviu pentru Artur Efromov.

Stoianoglo a adăugat că stă la lucru zilnic în jur de 12 ore și îi place ce face.

Totodată, procurorul general a recunoscut că la ora actuală mai sunt în cadrul procuraturii oameni care încearcă să influențeze lucrurile.

„Viorel Morari încearcă să influențeze lucrurile prin unii oameni de-ai săi. E un clan mafiotic, care încearcă să revină la putere pe fonul schimbării guvernării”, a conchis Stoianoglo.

Amintim că actuala guvernare a schimbat Legea Procuraturii, pentru ca să-l poată demite pe Alexandru Stoianolgo. De partea cealaltă, procurorul general a contestat legea la Curtea Constituțională.

„Procuratura Generală își exprimă dezacordul cu modul în care respectivele modificări au fost promovate și adoptate, or în redacția elaborată de către un grup de deputați PAS, în frunte cu Sergiu Litvinenco, acestea riscă să producă efecte care aduc grave atingeri principiilor constituționale privind independența Procuraturii și separația puterilor în stat, subminând independența procurorilor în avantajul factorului politic. Prin sesizarea depusă, procurorul general solicită Înaltei Curți suspendarea acțiunii Legii pentru modificarea Legii cu privire la Procuratură, până la soluționarea în fond a cauzei, precum și exercitarea controlului constituționalității noilor modificări”, se arată într-un comunicat de presă al PG.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md