02:16:49 27.04.2024
Stiri

VIDEO // Cetățeni ai R. Moldova, EXPLOATAȚI pe câmpurile din Federația Rusă: Le sechestrau actele și îi obligau să muncească luni întregi FĂRĂ bani

Actualitate 02.09.2021 11:58 Vizualizări4032 Autor: Ziarul National
VIDEO // Cetățeni ai R. Moldova, EXPLOATAȚI pe câmpurile din Federația Rusă: Le sechestrau actele și îi obligau să muncească luni întregi FĂRĂ bani


Mai mulți cetățeni ai R. Moldova au căzut în plasa unor inși care i-au exploatat prin muncă în Federația Rusă, fără a le achita salarii.

Angajații Centrului pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Național de Investigații anunță că au documentat activitatea unui grup infracțional, care recruta moldoveni cu scopul exploatării acestora prin muncă în Federația Rusă.

Membrii acestui grup le promiteau oamenilor locuri de muncă în domeniul agriculturii, le organizau transportarea în Federația Rusă, iar ulterior, odată ajunse la destinație, victimele erau deposedate de acte prin înșelăciune, fiind astfel condamnate să stea în acel loc și să muncească.

Poliția a stabilit că victimele au muncit ca sclavii, iar dacă refuzau să mai lucreze, erau amenințate cu neachitarea salariului.

De altfel, acestora le era creată și o datorie artificială, astfel încât unele victime au activat câte opt luni fără a primi salariul promis.

Oamenii legii au reținut zilele trecute un bărbat de 41 de ani, membru al acestui grup infracțional, care riscă până la 15 ani de închisoare.

Poliția de la Chișinău cooperează cu cea din Federația Rusă pentru identificarea și reținerea tuturor suspecților, precum și a altor potenţiale victime care au avut de suferit în rezultatul acestei scheme de exploatare prin muncă a cetățenilor moldoveni.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md