03:26:17 27.04.2024
Stiri

Noul șef de la Administrația de Stat a Drumurilor, cu studii și experiență în construcții rutiere obținute în România: „Vom face ca drumurile bune să nu fie doar pe hârtie”

Actualitate 02.09.2021 12:14 Vizualizări1935 Autor: Ziarul National
Noul șef de la Administrația de Stat a Drumurilor, cu studii și experiență în construcții rutiere obținute în România: „Vom face ca drumurile bune să nu fie doar pe hârtie” ASD


Întreprinderea de stat „Administrația de Stat a Drumurilor” (ASD) are, începând cu 1 septembrie curent, un nou director interimar.

Este vorba despre Sergiu Bejan, prezentat miercuri de către ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, colectivului instituției.

„De astăzi, domnul Bejan preia un domeniu care necesită, cu atenție, monitorizat, dezvoltat și pus la punct – fără mită, fără a face favoruri cuiva. Aveți toată încrederea noastră! În cadrul ședinței, am profitat de ocazie și am venit cu câteva priorități pe termen scurt: să facă regulă și să aibă grijă de acostamentele drumurilor, să fie vopsite calitativ și regulat marcajele rutiere, să propună un plan de plasare a indicatoarelor de informare și de securitate pe drumurile naționale și regionale”, a scris ministrul Spînu pe Facebook.



„Vom face ca drumurile bune să nu fie doar pe hârtie. Îndemn colaboratorii să fie proactivi, să vină cu idei și soluții pentru îmbunătățirea drumurilor naționale, sporirea siguranței rutiere și asigurarea unui trafic în condiții de fluență și continuitate”, a punctat, la rândul său, Sergiu Bejan.

Menționăm că Sergiu Bejan are experiență în proiectarea drumurilor și podurilor, este expert tehnic atestat în domeniile construcții rutiere și feroviare, dar și în domeniul academic, în calitate de decan al Facultății de Urbanism și Arhitectură a Universității Tehnice a Moldovei.

Noul șef interimar al ASD a absolvit și obținut titlul de doctor în inginerie mecanică la Universitatea „Dunărea de Jos Galați”, Facultatea de Mecanică din Brăila, România, și a publicat peste 25 de articole și publicații științifice.

De asemenea, Bejan a participat în calitate de inginer-șef de proiect domeniul construcțiilor rutiere la peste 60 de drumuri naționale din Republica Moldova și România.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md