22:48:25 09.05.2024
Stiri

Bucureștiul va ACCELERA proiectele menite să conecteze R. Moldova, prin România, la spațiul UE. Promisiunea făcută la Cotroceni de către președintele României, Klaus Iohannis, spicherului Igor Grosu

Actualitate 01.09.2021 17:38 Vizualizări2077 Autor: Ziarul National
Bucureștiul va ACCELERA proiectele menite să conecteze R. Moldova, prin România, la spațiul UE. Promisiunea făcută la Cotroceni de către președintele României, Klaus Iohannis, spicherului Igor Grosu


România va acorda R. Moldova întreaga susținere în procesele de transformare, modernizare și de implementare a reformelor, în spiritul Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană dintre cele două state. Acest angajament a fost făcut astăzi de către președintele României, Klaus Iohannis, în cadrul unei întrevederi la Palatul Cotroceni cu președintele Parlamentului R. Moldova, Igor Grosu, care a fost însoțit de o delegație parlamentară de la Chișinău.

Potrivit unui comunicat de presă al Președinției din România, Klaus Iohannis a adresat felicitări pentru victoria forțelor politice proreformă, prodemocratice și proeuropene la alegerile anticipate din 11 iulie și pentru alegerea lui Igor Grosu în funcția de președinte al Parlamentului R. Moldova.

În același context, președintele României a salutat prezența înaltului oficial de la Chișinău la deschiderea sesiunii Camerei Deputaților a Parlamentului României și a menționat oportunitatea unei cooperări aprofundate și consecvente, inclusiv la nivelul celor două parlamente, pentru luarea deciziilor necesare avansării agendei bilaterale, precum și a parcursului european al R. Moldova.

În cadrul întrevederii s-a vorbit și despre accelerarea proiectelor bilaterale menite să conecteze R. Moldova, prin România, la spațiul Uniunii Europene și să aducă beneficii reale la nivelul întregii societăți. De asemenea, a fost salutată demararea pregătirilor pentru viitoarea ședință comună de Guvern, care va avea loc la Chișinău, în viitorul apropiat.

De partea cealaltă, Igor Grosu a mulțumit președintelui României pentru ajutorul constant acordat „cu multă generozitate” R. Moldova.

„În cadrul vizitei de la București, am avut onoarea de a avea o întrevedere cu Președintele României, Klaus Iohannis. M-am referit în special la ajutorul acordat pe timpul pandemiei - loturi impunătoare cu echipamente, teste, materiale şi medicamente necesare pentru cetățenii R. Moldova în lupta contra epidemiei de COVID-19; cele peste 500 de mii de doze de vaccin donate de Guvernul de la București, cele 6 000 de tone de motorină, care au venit în susținerea agricultorilor noștri afectați de secetă. Am reiterat că noul legislativ își ia angajamentul de a implementa toată agenda de reforme necesare pentru dezvoltarea de durată a R. Moldova, iar ca priorități sunt gestionarea crizei pandemice, redresarea consecințelor economice și reforma în domeniul justiției”, a scris Grosu într-o postare pe Facebook.

Spicherul a mai adăugat că s-a bucurat foarte mult să audă că România va fi alături de R. Moldova în realizarea parcursului european. „Doar prin eforturi comune vom reuși să facem lucruri frumoase pentru cetățenii noștri”, a conchis Igor Grosu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
09.05.2024 08:45 Ziarul National Nicolae Enciu // 9 mai - simbol al un...

07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md