01:03:39 27.04.2024
Stiri

Președinția României, ILUMINATĂ în culorile tricolorului, de Ziua Limbii Române! Klaus Iohannis: „Limba română va continua să ne țină uniți și apropiați de țară”

Actualitate 31.08.2021 11:27 Vizualizări1005 Autor: Ziarul National
Președinția României, ILUMINATĂ în culorile tricolorului, de Ziua Limbii Române! Klaus Iohannis: „Limba română va continua să ne țină uniți și apropiați de țară”


Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis marți, 31 august 2021, un mesaj cu prilejul Zilei Limbii Române, felicitându-i pe toți cei care contribuie în domeniul literar, al științei și al cercetării, în spațiul academic ori editorial la cultivarea limbii române și la comunicarea prin intermediul acesteia a importantelor valori ale civilizației românești și universale.

„Pentru românii de peste hotare, limba română este cea care îi face să se simtă „acasă”, oriunde s-ar afla, iar, într-o diaspora atât de numeroasă, rolul său de liant este mai important ca niciodată. Dragi români de pretutindeni, să nu încetați să iubiți limba română și să cultivați dragostea pentru aceasta și în rândul copiilor, în spiritul prețuirii și folosirii sale corecte. Sunt încrezător că, prin implementarea Proiectului „România Educată”, se vor găsi soluții pentru digitalizarea predării limbii române atât în țară, cât și în comunitățile românești din străinătate, precum și pentru sprijinirea celor care, prin cultivarea limbii, mențin legătura comunităților de români de pretutindeni cu țara.

Salut efortul făcut de numeroase asociații și inițiative private din toată lumea pentru a menține viu accesul românilor la învățarea limbii materne. Limba română va continua să ne țină uniți și apropiați de țară. Această comoară, care a dăinuit peste veacuri, va rămâne elementul central al identității noastre, întru mulți ani!”, se arată în mesajul președintelui român.

Menționăm că, de Ziua Limbii Române, Palatul Cotroceni, adică sediul Administrației Prezidențiale de la București, va fi iluminat astăzi, începând cu ora 20:00, în culorile tricolorului românesc.

Amintim că Ziua Limbii Române a fost instituită în România în anul 2013 și este sărbătorită exact în aceeași zi ca în R. Moldova - pe 31 august. În R. Moldova, această sărbătoare este marcată în fiecare an, începând cu 1990.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md