06:36:59 26.04.2024
Stiri

Raport CUTREMURĂTOR despre banii din fotbal! Impresarii au luat comisioane de 4 miliarde de euro, iar cluburile au cheltuit peste 41,5 miliarde euro pe transferuri

Actualitate 31.08.2021 18:30 Vizualizări2909 Autor: Ziarul National
Raport CUTREMURĂTOR despre banii din fotbal! Impresarii au luat comisioane de 4 miliarde de euro, iar cluburile au cheltuit peste 41,5 miliarde euro pe transferuri


FIFA a dat publicității un raport devastator al transferurilor internaționale pe ultimii zece ani, în care se arată că echipele engleze au cheltuit 10,5 miliarde de euro pentru aducerea de jucători, în timp ce reprezentanții fotbaliștilor au încasat comisioane de 4 miliarde de euro.

Campioana absolută a acestei perioade este Manchester City, echipa lui Pep Guardiola, fiind urmată de rivala Chelsea Londra, patronată de oligarhul Roman Abramovici. TOP 5 este completat de FC Barcelona, PSG și Real Madrid.

Un nou raport oficial al FIFA oferă o privire de ansamblu a supra transferurilor din fotbalul mondial, informează prosport.ro.

Douăsprezece cluburi engleze se află în Top 30 al celor mai cheltuitoare echipe din fotbalul mondial în perioada 2011-2020.

Anglia a cheltuit mai mult de un sfert din suma totală de 41,5 miliarde de euro pentru aducerea de noi jucători în ultimii 10 ani.

Conform raportului FIFA, Manchester City este echipa care a cheltuit cel mai mult, din fotbalul mondial, în ultimii 10 ani, pe transferuri.

Ultima decadă a fost marcată de doborărea în trei rânduri a recordului pentru cea mai mare sumă plătită pentru un fotbalist.

De asemenea, în acest interval de 10 ani a fost consemnat pentru prima oară în istoria „Sportului Rege” un transfer pentru care s-a plătit o sumă de nouă cifre.

Raportul FIFA, numit „10 ani de transferuri internaționale”, a detaliat sumele uriașe plătite pentru aducerea de jucători în perioada 2011-2020, iar cluburile engleze, au fost, deloc surprinzător, printre protagonistele marilor mutări.

Toate cele 30 de echipe din acest top inedit al FIFA sunt europene. În fruntea acestui clasament se află Manchester City, care s-a transformat într-un club important al Angliei și al lumii după ce a fost cumpărat de șeicul Mansour bin Zayed al Nahyan, care i-a oferit un buget practic nelimitat.

Pe locul al doilea o regăsim pe campioana Europei, Chelsea Londra, echipa miliardarului rus Roman Abramovich, în timp ce FC Barcelona, Paris Saint-Germain și Real Madrid completează Top 5 al celor mai cheltuitoare cluburi.

Cu toate acestea, însă, FIFA nu anunță oficial sumele cheltuite de fiecare club din acest Top 30, dar oferă indicii prețioase, cum ar fi în cazul celor de la Manchester City, care au finalizat 130 de transferuri prin care au cumpărat jucători, iar în 59,2 la sută din aceste cazuri s-a plătit o sumă de bani în schimbul fotbaliștilor respectivi, ceea ce înseamnă că nu a fost vorba despre împrumuturi sau jucători liberi de contract.

Chelsea, în schimb, a reușit doar 95 de transferuri, 80 la sută dintre ele contra unei sume de bani.

La fel de interesantă este și suma oficială pe care impresarii fotbaliștilor au încasat-o în acești 10 ani: 4 miliarde de euro! Nume celebre și controversate precum Mino Raiola sau Jorge Mendes au făcut averi colosale din mutarea jucătorilor de top între cluburile cu bani din Europa.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md