23:09:44 26.04.2024
Stiri

România şi R. Moldova, un nou început în vederea intensificării cooperării MILITARE și creșterii interoperabilității dintre cele două armate. Înţelegerile la care au ajuns miniştrii Apărării din R. Moldova şi România

Actualitate 27.08.2021 17:30 Vizualizări1530 Autor: Ziarul National


România şi R. Moldova, un nou început în vederea intensificării cooperării MILITARE și creșterii interoperabilității dintre cele două armate. Înţelegerile la care au ajuns miniştrii Apărării din R. Moldova şi România

Comisia mixtă moldo-română în domeniul apărării îşi va relua activitatea. La această înţelegere au ajuns miniştru Aparării, Anatolie Nosatîi, şi omologul său de la Bucureşti, Nicolae Ionel Ciucă, aflat astăzi într-o vizită oficială la Chișinău, cu prilejul evenimentelor dedicate Zilei Independenţei R. Moldova.

În cadrul dialogului, cei doi oficiali au abordat subiecte ce țin de cooperarea bilaterală pe segment militar, dar și activităţile comune desfășurate pe teritoriul ambelor state.

„România este un partener strategic de încredere pentru țara noastră", a declarat Nosatîi. Acesta a apreciat asistența constantă venită din partea Guvernului român pe domeniul de apărare. În primul rând e vorba instruirea efectivului Armatei R. Moldova în instituțiile de învățământ de profil din România și la cursurile de specialitate. De asemenea, România oferă expertiză în elaborarea documentelor strategice pe domeniul de apărare în cadrul Pachetului Iniţiativei de Consolidare a Capacităţilor de Apărare (DCBI), precum și la asistența destinată combaterii pandemiei COVID-19.

Anatolie Nosatîi și Nicolae Ionel Ciucă au discutat despre necesitatea reluării activităţii comisiei mixte moldo-române în domeniul apărării şi intensificării cooperării militare în scopul realizării unui schimb de experiență eficient, precum și creșterii interoperabilității dintre cele două armate, prin participarea militarilor moldoveni şi români la exerciţii multinaţionale.

În acest context, ministrul Nicolae Ionel Ciucă a reiterat disponibilitatea de a sprijini în continuare procesul de modernizare a capacităților de apărare ale Armatei Naționale conform standardelor internaționale și democratice.

De notat că ministrul Apărării Naționale al României, Nicolae Ionel Ciucă a participat, în componența delegației române condusă de președintele Klaus Werner Iohannis, la parada militară organizată la Chișinău cu prilejul Zilei Independenței R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md