01:19:19 27.04.2024
Stiri

Ministrul Litvinenco susține ca „dezmățul" de la Curtea de Apel Cahul în dosarul Șor „trebuia să se termine "

Actualitate 25.08.2021 09:03 Vizualizări2942 Autor: Ziarul National
Ministrul Litvinenco susține ca „dezmățul


Ministrul Justiţiei, Sergiu Litvinenco, afirmă că „dezmăţul" de la Curtea de Apel Cahul în ce priveşte dosarul pe numele lui Ilan Şor „trebuia să se termine".

Sergiu Litvinenco a menţionat, în platoul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA, că ceea ce s-a făcut la Cahul în trei ani şi jumătate, în peste 60 de şedinţe, a fost „o bătaie de joc ".

„Dar, în acelaşi timp, am avut mari semne de întrebare la adresa deciziei Curţii Supreme de Justiţie. Cineva a ieşit şi a spus că eu laud decizia Curţii Supreme de Justiţie. Nu am lăudat decizia CSM”, a spus Sergiu Litvinenco.

Ministrul a mai precizat că astăzi a fost făcută o analiză preliminară a situaţiei dosarului Şor.

„Am rugat nişte colegi să analizeze speţa concretă şi, din primele concluzii, ilegalităţile sunt majore. Se văd şi din Cosmos. Deci, decizia Curţii Supreme de Justiţie - cum au schimbat ei completul, cum au luat o decizie care fusese respinsă cu o săptămână în urmă - deci este un dezmăţ total. Noi avem un sistem putred. Dezmăţul de Curtea de Apel Cahul, acum bătaia de joc de lege care o comite Curtea Supremă de Justiţie - sistemul este putred”, a mai declarat ministrul.

Sergiu Litvinenco nu este de acord ca procesul în cazul lui Ilan Șor, condamnat de prima instanță la șapte ani și jumătate de închisoare pentru spălarea a cinci miliarde de lei din cele trei bănci implicate în jaful bancar, să fie reluat de la zero, așa cum a atenționat Procuratura Generală.

„Nu am ajuns la acest moment. Va trebui să concretizez. Cineva îmi spunea că s-ar putea ca procesul să se reia de unde a rămas, altcineva îmi spunea că s-ar putea să se reia totul de la zero şi, evident, lucrul acesta nu poate fi acceptat”, a mai declarat Sergiu Litvinenco.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md