07:14:22 26.04.2024
Stiri

Oficial de la Bruxelles: „UE nu va recunoaște niciodată anexarea Crimeii de către Rusia”

Actualitate 23.08.2021 19:30 Vizualizări3672 Autor: Ziarul National
Oficial de la Bruxelles: „UE nu va recunoaște niciodată anexarea Crimeii de către Rusia”


UE nu va recunoaște niciodată anexarea ilegală a Crimeei de către Rusia, a declarat luni președintele Consiliului European, Charles Michel, la evenimentul aniversar al independenței Ucrainei.

Vorbind la deschiderea primului summit internațional al Platformei Crimeea și în ajunul celei de-a 30-a aniversări a independenței Ucrainei, Charles Michel a criticat Rusia pentru încălcarea dreptului internațional și a arătat sprijin pentru integritatea teritorială a Ucrainei.

„Vrem să reiterăm faptul că Ucraina nu va fi niciodată singură și că Crimeea este Ucraina", a spus el la evenimentul găzduit de Guvernul ucrainean în capitala Kiev.

„Sunt aici pentru a reafirma poziția neclintită a UE: nu recunoaștem și nu vom recunoaște anexarea ilegală a Crimeei și Sevastopolului de către Rusia".

Acesta a subliniat că acțiunile ilegale implică un cost greu și s-a referit la sancțiunile economice pe care blocul le aplică Rusiei din 2014.

Michel a criticat situația drepturilor omului din peninsulă, inclusiv persecuția tătarilor din Crimeea și distrugerea patrimoniului cultural al Crimeii prin integrare forțată.

El a condamnat, de asemenea, continuarea militarizării Crimeii, care „afectează puternic situația de securitate din regiunea Mării Negre”.

În iunie, UE a prelungit sancțiunile economice ca răspuns la anexarea ilegală a Crimeii și Sevastopolului de Rusia pentru încă un an, transmite newsweek.ro.

Decizia a menținut interzicerea importului de bunuri din Crimeea și Sevastopol, vizând investițiile financiare și turismul din zonă, și a interzis companiilor europene implicate în sectorul telecomunicațiilor, transporturilor și energiei să exporte bunuri și servicii către firme locale.

Blocul aplică alte regimuri de sancțiuni împotriva Rusiei din 2014, inclusiv înghețarea activelor și restricții de călătorie, ca răspuns la încălcarea integrității teritoriale și a suveranității Ucrainei.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, în declarațiile sale de deschidere a întâlnirii, a cerut sprijin internațional, eforturi comune pentru a pune capăt „agresiunii asupra teritoriilor ocupate temporar din Crimeea”.

Subliniind faptul că trebuie scrisă o „nouă pagină din istorie”, el a mai anunțat că va fi semnată o declarație comună la summit.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md