18:39:03 04.05.2024
Stiri

Verișori puși să fure și verișoare puse să lucreze pentru patrie

Actualitate 22.08.2021 10:55 Vizualizări4502 Autor: Ziarul National
Verișori puși să fure și verișoare puse să lucreze pentru patrie


Trustia, elegii politikoase

S-a început căutatul petelor pe soare, plahotniuciștii, dodoniștii, șoriștii vor să descurajeze poporul optimist, povestindu-i istorii horror despre invazia verișoarelor și verișorilor, a finelor și finilor, nepoatelor și nepoților, cumnatelor și cumnaților, nurorilor și ginerilor, surorilor și fraților în structurile prezidențiale, parlamentare, guvernamentale... Se atentează la boțișorul de speranță cu care ne-am ales după alegerile parlamentare anticipate!

Dar pe cine să se bizuie Maia Sandu, Igor Grosu, Natalia Gavrilița, în cine să aibă ei încredere, dacă nu în neamuri și prieteni? Dacă Donald Trump a putut să-și angajeze fiica și ginerele la Casa Albă, de ce la ai noștri nu li se permite acest lucru? Știți de ce? Fiindcă cei din opoziție sunt niște provinciali, niște troglodiți rămași în urma trotinetei progresului tehnico-științific și social al PAS-ului. Ei compară merele cu perele, pun semnul egalității dintre rudele liderilor socialiști și comuniști și rudele liderilor PAS. Diferența între ele e ca între cer și pământ. Să fie clar: rudele guvernelor trecute erau puse ca să fure republicuța, iar rudele puse de actuala guvernare sunt puse ca să lucreze pentru oamenii buni și republiuța lor. În loc să ieșim în PMAN să manifestăm recunoștință profundă, nemărginită, pentru că guvernarea și-a luat această grea povară pe umerii firavi, noi căutăm nod în papură, estimăm dinții calului de dar. Orice popor european și-ar dori să fie condus de trioul nostru fantastic, suntem invidiați pentru că destinul a fost atât de generos cu noi, căci nu merităm, nemulțumitului i se ia darul, așa că mai atent cu pianul criticii pe scările unei statalități ca vai de ea.

Acum stau și mă gândesc că unor gangsteri și victime ale tranziției permanente le-ar putea veni prin cap năstrușnica idee că eu ironizez sau glumesc. Dezmint categoric o asemenea intenție simplistă, primitivă. Cei care vor râde, o vor face pe propria răspundere.

Al vostru tramvaivaivai, Ion Buraga


Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md