07:33:59 26.04.2024
Stiri

​Guvernul pregătește noi numiri: „Veți vedea în perioada următoare profesioniști din DIASPORA, numiți în funcții de conducere și la alte autorități publice centrale”

Actualitate 20.08.2021 17:58 Vizualizări6626 Autor: Ziarul National
​Guvernul pregătește noi numiri: „Veți vedea în perioada următoare profesioniști din DIASPORA, numiți în funcții de conducere și la alte autorități publice centrale”


Mai mulți cetățeni din diasporă urmează să fie numiți în diferite funcții de conducere în administrația publică centrală, a anunțat astăzi premierul Natalia Gavrilița, la evenimentul de deschidere oficială a Zilelor Diasporei. La discuțiile online, la care a participat și președintele Maia Sandu, au fost conectați 120 de cetățeni moldoveni de peste hotare din 18 țări.

Potrivit Nataliei Gavrilița, deja două persoane din diaspora s-au ales cu funcții importante, după ce au revenit din Marea Britanie și Germania.

„Am o mare apreciere pentru oameni ca Marcel Spatari sau Nicu Popescu, care au lăsat locurile de muncă peste hotare pentru a accepta să conducă niște ministere complicate, într-o perioadă dificilă a republicii. Veți vedea în perioada următoare profesioniști din diasporă, numiți în funcții de conducere și la alte autorități publice centrale. Mă bucur că revin cetățenii și la nivel local - ieri, din 12 reprezentanți ai Guvernului în teritoriu, două persoane au revenit din Marea Britanie și Germania în raioanele lor de baștină. Aceste persoane au răspuns apelului nostru și au fost selectate inclusiv pe platformele anunțate de noi, cum ar fi Diaspora Conect”, a declarat prim-ministrul.

Natalia Gavrilița a mai precizat că în timpul apropiat vor fi create oportunități de implicare și pentru moldovenii ce nu pot reveni fizic acasă: „Vom lucra cu Agenția Proprietății Publice asupra creării unui program de participare a conaționalilor noștri de peste hotare în cadrul consiliilor de administrație a întreprinderilor de stat, astfel aducând noi valori de guvernare corporativă în aceste instituții”.

Premierul a mai adăugat că printre prioritățile Guvernului sunt și implementarea politicilor ce ar determina diaspora să revină acasă, pentru a-și valorifica experiența în sectoarele-cheie.

„În acest scop, acțiunile Guvernului sunt orientate spre susținerea conaționalilor noștri în dezvoltarea afacerilor; digitalizarea serviciilor și extinderea spectrului de acte consulare, precum și simplificarea procedurii de perfectare a acestora; facilitarea obținerii semnăturii electronice care ar permite soluționarea problemelor legate de acte din orice colț al lumii”, a spus premierul.

Amintim că anual, sub patronajul Guvernului, la finele celei de-a treia săptămâni a lunii august sunt organizate manifestații dedicate diasporei.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md