15:44:46 26.04.2024
Stiri

Procurorul general NU va merge vineri în Parlament: Stoianoglo a anunțat motivul

Actualitate 19.08.2021 11:27 Vizualizări1974 Autor: Ziarul National
Procurorul general NU va merge vineri în Parlament: Stoianoglo a anunțat motivul


Procurorul general Alexandr Stoianoglo a anunțat că nu va merge vineri în fața deputaților pentru a raporta despre acțiunile instituției în ceea ce privește dosarul care vizează frauda bancară.

Șeful Procuraturii Generale a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că va trimite „o notă informativă” în Parlament la acest subiect, chiar dacă deputații și-au rezervat o ședință întreagă pentru a-l audia pe Stoianoglo.

„Noi procedăm conform legii”, a adăugat Stoianoglo, cu referire la faptul că legislația nu-l obligă să meargă la raport în Parlament.

Procurorul general a acuzat actuala guvernare că ar intenționa să-și subordoneze Procuratura și o acuză nemotivat de „ineficiență”.

Potrivit lui Stoianoglo, PG „a schimbat la 180 de grade optica” dosarului care vizează jaful bancar, gestionat inițial de cei care au ajuns să consilieze actuala guvernare, cu referire la Viorel Morari.

„Într-un an și jumătate, Procuratura a întors optica anchetei la 180 de grade față de cele mimate până nu demult. În condițiile în care, într-un an și jumătate și în condițiile restrictive impuse de pandemie, procurorii au finalizat și expediat în judecată zeci de dosare în privința foștilor conducători ai Băncii Naționale a Moldovei, ai altor bănci, implicați în această schemă, administratori ai procesului de insolvabilitate, angajați ai Holdingului Șor și alte persoane implicate în furtul miliardului, pe bunurile cărora au fost instituite sechestre de circa 3,1 miliarde de lei. Investigațiile continuă pe o multitudine de episoade produse în intervalul anilor 2010 – 2015 care, la fel, fac obiectul dosarului „furtul miliardului” și vom avansa până la etapa la care vor fi responsabilizați nu doar organizatorii și beneficiarii, dar și cei care au votat hotărârile de Guvern care au permis devalizarea sistemului național bancar”, a afirmat șeful PG.

De asemenea, Alexandr Stoianoglo a afirmat că nu va demisiona, așa cum îi cere majoritatea parlamentară: „Eu nu am niciun temei nici legal, nici moral să demisionez. Noi am respectat legea. Noi nu am făcut dosare la comandă, nu am persecurtat oameni de afaceri, jurnaliști...”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md