14:25:26 07.05.2024
Stiri

Sute de antreprenori din R. Moldova i-au transmis premierului propuneri pentru dezvoltarea sectorului întreprinderilor mici și mijlocii: Soluții privind diminuarea presiunii birocratice

Actualitate 19.08.2021 13:12 Vizualizări1504 Autor: Ziarul National
Sute de antreprenori din R. Moldova i-au transmis premierului propuneri pentru dezvoltarea sectorului întreprinderilor mici și mijlocii: Soluții privind diminuarea presiunii birocratice
Poză simbol


Un set de propuneri privind facilitarea și dezvoltarea sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (IMM), diminuarea presiunii birocratice asupra acestuia, a efectelor crizei pandemice și a corupției, a ajuns pe masa premierului Natalia Gavrilița.

Dosarul a fost transmis de către de către Alianța Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Moldova, elaborat în urma consultării a circa 800 de antreprenori din toate regiunile republicii pe parcursul ultimului an.

Setul de propuneri se axează pe îmbunătățirea și modernizarea cadrului de reglementare aferent mediului de afaceri, care are un impact direct asupra IMM-lor și se focusează pe facilitarea și dezvoltarea mediului antreprenorial, precum și diminuarea presiunii birocratice asupra acestuia.

Potrivit AIM, documentul reprezintă o foaie de parcurs pentru un șir de reforme și schimbări necesare pentru a asigura o abordarea sistemică a problemelor birocrației și corupției cu care se confruntă IMM-urile în Republica Moldova.

Printre acestea se numără măsuri și acțiuni anticorupție și de reducere a birocrației în mediul antreprenorial, reforme sistemice pentru o economie și un mediu de afaceri mai puternice și atractive, dar și măsuri de susținere și stimulente în contextul efectelor crizei pandemice.

„AIM este dispusă să înceapă cooperarea pe marginea politicilor și inițiativelor legislative vizate începând cu lansarea prezentei agende, ținând cont de faptul că antreprenorii din cadrul AIM lucrează mai mult de un an la elaborarea acesteia, și dispun de proiecte de legi deja elaborate. Acestea sunt gata a fi puse pe masa de discuții cu factorii de decizie, în vederea creării unui mediu de afaceri dezvoltat și atractiv în Republica Moldova”, se arată într-un comunicat de presă al acestei osociații.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md