20:11:09 26.04.2024
Stiri

Probleme MARI pentru Igor Dodon, după ce ANI a început să-i cerceteze AVEREA: „Sper să avem un rezultat în curând de la inspectorul de integrate”

Actualitate 17.08.2021 14:19 Vizualizări5603 Autor: Ziarul National
Probleme MARI pentru Igor Dodon, după ce ANI a început să-i cerceteze AVEREA: „Sper să avem un rezultat în curând de la inspectorul de integrate”


Fostul președinte al R. Moldova, Igor Dodon, este cercetat de Autoritatea Națională de Integritate (ANI) privind controlul averilor, a declarat președinta ANI, Rodica Antoci, într-un interviu pentru Anticoruptie.md. Pe numele socialistului sunt deschise două anchete: una vizează averea acestuia și a fost inițiată acum mai bine de un an, iar cea de-a doua se referă la chestiuni de incompatibilitate, inițiată la începutul acestui an.

Sursa citată nu a oferit mai multe detalii cu privire la controlul demarat în cazul fostului președinte, însă recunoaște că este nevoie de curaj din partea inspectorilor de integritate pentru a investiga demnitarii cu poziții influente în cadrul instituțiilor de stat.

În cazul fostului șef de stat Igor Dodon, ANI s-a autosesizat din oficiu, în baza investigațiilor jurnalistice, dar și în baza a mai multor sesizări oficiale parvenite la autoritate. Toate au fost direcționate, în mod aleatoriu, către un inspector de integritate, afirmă Antoci.

„N-o să intru în detalii, pentru că este o procedură de control acum la autoritate în derulare, pentru a nu admite careva imixtiuni sau influențe asupra inspectorului care examinează cazul. Tot ce a fost în presă, în investigațiile jurnalistice, poze, documente au fost transmise către inspectorul de integritate pentru a fi examinate și a se expune. Sper că identificăm mijloacele esențiale pentru a proba informațiile”, a precizat Rodica Antoci.

Șefa ANI mai spune că în cazul lui Igor Dodon ar fi trebuit să demareze controale și alte instituții abilitate, întrucât el este funcționar public de mai mult de zece ani.

„Subiectul dat al declarării nu este un subiect de patru ani cât a deținut mandatul de președinte de țară, dar este un subiect, un funcționar, care din 2000 a deținut funcții publice în R. Moldova și urma să fie examinat și în acea perioadă de acele instituții publice abilitate, competente, care au asemenea atribuții de control. Sper sa avem un rezultat în curând de la inspectorul de integrate și ei să facă dovada tuturor mijloacelor probatorii, diligență și curajul necesar”, a declarat Rodica Antoci.

Mai multe detalii la subiectul dat găsiți AICI.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md