09:09:25 02.05.2024
Stiri

Revenit din Maldive, Usatîi a DEZVĂLUIT ce va face mai departe. „Eu nu am MURIT și vreau să știți asta. Sunt în R. Moldova și vreau să vizitez toate localitățile. Sunt un om cu inimă, CREIER…”

Actualitate 11.08.2021 14:37 Vizualizări2843 Autor: Ziarul National
Revenit din Maldive, Usatîi a DEZVĂLUIT ce va face mai departe. „Eu nu am MURIT și vreau să știți asta. Sunt în R. Moldova și vreau să vizitez toate localitățile. Sunt un om cu inimă, CREIER…” Facebook/Renato Usatîi


Primarul de Bălți, Renato Usatîi, a revenit în R. Moldova, după ce a fost la tratament în Germania și la odihnă în Maldive. Acesta rămâne în continuare supărat pe bălțeni, deoarece au preferat să-și dea votul pentru socialiști și Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS). Usatîi a subliniat că în zilele următoare îi va rechema din concediu pe mai mulți funcționari ai Primăriei Bălți, inclusiv pe viceprimarul Nicolae Grigorișin, dar asta nu înseamnă că renunță la ideea de a demisiona.

Usatîi spune că zilele acestea are foarte multe lucruri de făcut prin gospodărie, inclusiv să construiască mai multe țarcuri și câteva adăposturi pentru puii săi de rasă.

„Trebuie de făcut treabă în gospodărie, iar după asta o să discutăm. Văd că aici sunt schimbări în fiecare zi, cineva promite, cineva le face, cineva turbează. Ce e cu Bălțiul? Sunt momentan în concediu, iar după concediu voi ieși să discut cu bălțenii și îmi voi da demisia. Am rugat cetățenii care ieșeau la proteste… Da, le mulțumesc, sunt oamenii care m-au sprijinit și mă sprijină în continuare. Dar eu nu mi-am permis moral, atât timp cât am fost la o clinică din Germania, iar afară erau 40 de grade, să las oamenii să stea în soare. De aceea i-am rugat să nu mai iasă. Îmi este plăcut că este apreciată munca mea, dar avem ce avem. Neapărat voi veni la Bălți. Voi veni când vor ieși toți din concediu și vom discuta”, a dar asigurări Usatîi, prin intermediul unui live pe Facebook.

Potrivit lui Usatîi, lucrurile în R. Moldova au început să se miște: „Important este altceva. În țară lucrurile cât de cât se mișcă. În Bălți se lucrează, întreprinderile municipale funcționează. Dar se vede că eu nu am fost eu în oraș, că nu este Nicolae Grigorișin. Suntem în luna august, iar cineva dacă va vedea… Eu parcă nu am murit și vreau să știți asta. Am văzut că pe strada Ștefan cel Mare nu există marcaj. Da, este curat, dar se vedea că nimeni nu zorește pe nimeni. Zilele viitoare voi ieși pentru o zi și-l voi chema din concediu și pe Grigorișin… Trebuie de băgat viteză. Unii s-au relaxat prea mult”.

De asemenea, Usatîi a adăugat că va porni într-un tur prin localitățile R. Moldova.

„Sunt acum în R. Moldova și vreau să vizitez toate localitățile. Sunt chemat în mai multe localități de oamenii care m-au sprijinit. Sunt 60 000 de oameni care vor să ne vedem, să discutăm. La începutul lunii septembrie, trebuie să convocăm activul partidului, avem primari de orașe, consilieri. Am responsabilități față de echipă, dar și de oameni. Orice gospodar trebuie să țină cont de aceste lucruri.

Mulți scriu că să nu plec. Eu nu m-am băgat niciodată pe gât la oameni. Am niște idei în care cred, am o anumită experiență de viață și tot timpul am spus că voi fi acolo unde mă vor oamenii. Rezultatele alegerilor au demonstrat că cetățenii vor altceva. Mulți spun: „domnule Usatîi, și părinții mei au primit multe scrisori, că noi am votat pentru alții, pentru că ne aranjează să fiți primar de Bălți”. Fiecare are dreptul la libera exprimare și de a alge sau a fi ales. Nu poți merge împotriva voinței oamenilor. Știți când eu furnizez rezultate? Atunci când eu sunt satisfăcut de ceea ce fac și sunt motivat. Oameni buni, e vorba de încredere. Sunt un om cu inimă, creier… Ce s-a întâmplat la Bălți a însemnat o neîncredere totală față de mine. Eu nu mă fugăresc după fotoliul de deputat… Eu am spus că pot fi reales de 10 ori primar, dar dacă cineva crede în minciuni… Nu voi sta în nicio funcție atunci când nu există încrederea deplină a cetățenilor”.

Usatîi a mai adăugat că are mari așteptări de la PAS. „Nu văd acum hoțomani la putere. Vom vedea ce vor face cei de la PAS, au majoritate. Important să nu o facă cum vor. Vorbeau de lege și corectitudine. Eu dețin funcția de primar și nu am mers în funcții după salariu și bani. Nu există nicio schemă în Bălți și mă mândresc cu asta. Voi călători prin R. Moldova. Avem mulți primari, consilieri… voi discuta cu toți, pentru a înțelege cum mergem mai departe. Unele decizii trebuie luate, deoarece partidul e un organism viu. Sunt primari care vor câștiga și viitoarele alegeri și nu putem lăsa totul baltă. Mă voi întâlni cu locuitorii din Bălți. Unii spun primar da, în Parlament – nu. Gata, mă duc să construiesc câteva poieți, pentru că puii au început să crească. Vom mai discuta”, a conchis Usatîi.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md