12:49:33 02.05.2024
Stiri

Kozak a uitat deja de DODON. Cum s-a văzut de la Kremlin înfrângerea socialistului la PREZIDENȚIALE și la parlamentarele anticipate și când ar putea avea loc întrevederea dintre Vladimir Putin și Maia Sandu

Actualitate 11.08.2021 21:18 Vizualizări2688 Autor: Ziarul National
Kozak a uitat deja de DODON. Cum s-a văzut de la Kremlin înfrângerea socialistului la PREZIDENȚIALE și la parlamentarele anticipate și când ar putea avea loc întrevederea dintre Vladimir Putin și Maia Sandu


Liderul Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Igor Dodon, este deja istorie pentru Federația Rusă, a lăsat să se înțeleagă șeful adjunct al administrației Președinției Federației Ruse, Dmitri Kozak, care a întreprins astăzi o vizită-fulger, de câteva ore, în R. Moldova.

După ce a discutat circa două ore cu președintele Maia Sandu, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, și vicepremierul pentru Reintegrare, Vladislav Kulminski, oficialul rus a subliniat că Moscova „respectă alegerea” făcută de moldoveni.

Citește și: VIDEO // Noi imagini în care Dodon se laudă lui Plahotniuc cum „striga” la Kozak

„Anume în acest palat prezidențial, în iunie 2019, eu am declarat că noi vom fi de acord cu voința cetățenilor R. Moldova, dacă alegerile vor fi libere și corecte. Acest lucru s-a întâmplat și noi respectăm alegerea făcută de moldoveni”, a declarat Kozak în fața Președinției R. Moldova.

Citește și: Dmitri Kozak a DEZVĂLUIT cine l-a invitat în R. Moldova: „Vom fi PRIETENI sigur și vom colabora”. Ce spune oficialul rus despre CONFLICTUL transnistrean și RETRAGEREA trupelor rusești din stânga Nistrului

Oficialul rus consideră că între actuala putere de la Chișinău și cea de la Moscova va fi o „colaborare bună”, iar în viitor ar putea avea loc o întrevedere dintre Vladimir Putin și maia Sandu.

„Noi suntem gata să colaborăm cu actuala putere de la Chișinău și anume asta facem. Discuțiile de astăzi au fost foarte constructive și ne-am înțeles să colaborăm. Pe noi ne-au rugat să contribuim la rezolvarea problemei transnistrene, utilizarea armamentului (rusesc - n.r.) depozitat în Transnistria… Noi suntem interesați să fie utilizat armamentul de acolo, care demult a expirat. Ne-am mai înțeles să colaborăm în privința comerțului bilateral, comerțul fără taxe, să fie ridicate acele restricții în privința exportatorilor ruși… Și, bineînțeles, vom răspunde reciproc în privința producției agricole moldovenești. În final, s-a discutat despre exportul gazelor naturale rusești. Și aici e nevoie de dialog. Trebuie de luat decizii reciproc avantajoase. Nimeni nu trebuie să facă nimănui cadouri. Iată dacă în privința acestor chestiuni vom identifica soluții la nivelul grupurilor de lucru comune, atunci va avea loc și o întrevedere între președintele Vladimir Putin și Maia Sandu”, a conchis Kozak.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md