13:27:15 26.04.2024
Stiri

Top 10 cele mai bune alimente pentru unghii și un păr mai sănătos

Actualitate 10.08.2021 07:26 Vizualizări1139 Autor: Ziarul National
Top 10 cele mai bune alimente pentru unghii și un păr mai sănătos


Toate ne dorim să arătăm bine, să avem părul strălucitor și unghiile frumoase și sănătoase. Pentru ca acest lucru să fie posibil, trebuie să avem grijă de alimentația noastră. Uite ce ar trebui să consumi.

Proteină din zer

Părul are nevoie de proteine pentru a putea produce cheratină, care întărește firul de păr. Dacă nu îi oferim cantitatea necesară, acesta începe să își piardă strălucirea și să se rărească. Încearcă să adaugi o lingură de zer în piureul de fructe pe care ar trebui să îl consumi dimineața. În plus, proteina din zer te ajută să îți controlezi și apetitul.

Carne roșie

O friptură suculentă nu conține doar proteine, dar și fier, care este important pentru sănătatea părului și a unghiilor. Lipsa de fier din organism este asociată în general cu bolile unghiilor și cu anemia. Bineînțeles, nu trebuie să mănânci friptură zilnic dar, din când în când, este o alegere bună.

Coacăze

Antioxidanții sunt cei care protejează celulele organismului împotriva deteriorării cauzate de radicalii liberi. Această deteriorare crește numărul hormonilor de stres și riscul inflamațiilor, care afectează toate celulele, inclusiv pe cele ale unghiilor și ale părului. Dintre toate fructele, acestea au cel mai importante proprietăți antioxidante.

Migdale

Nu sunt doar o sursă de proteine, dar conțin și magneziu, care menține sănătatea părului și a unghiilor. Magneziul este considerat un mineral antistres natural, cu rol semnificativ în combaterea căderii părului. Creșterea înceată a unghiilor poate fi un semn al lipsei de magneziu în corp.

Bere

Berea este una dintre cele mai bogate surse de siliciu din dieta ta. Siliciul este un mineral care îmbunătățește circulația în zona scalpului, ajută la creșterea părului și întărește unghiile fragile.

Stridii

Zincul este necesar multor procese biologice, inclusiv celor responsabile pentru sănătatea unghiilor și a părului tău. Dacă nu ești încântată de stridii, atunci le-ai putea înlocui cu carnea de vită sau de pui, cereale sau fasole.

Lapte

Este recomandat consumul zilnic de lapte, deoarece calciul și vitamina D sunt elementele cheie pentru un păr și unghii sănătoase. În plus, vitamina D ajută la regenerarea părului și la absorbția de calciu în organism. Consumul de lapte îmbogățit cu vitamina D ar putea fi un supliment alimentar mai important decât ai tinde să crezi.

Ouă

Ouăle sunt o importantă sursă de proteine, de vitamina D și biotină. Biotina este un complex de vitamine B, cu rol important în producerea cheratinei. Deficiența de biotină duce la căderea părului și la ruperea unghiilor.

Somon

La fel ca și ouăle, somonul este o altă sursă importantă de biotină și proteine, dar conține în plus omega 3 și acizi grași, substanțe care reduc inflamațiile și îmbunătățesc aspectul și sănătatea tenului. Nu uita că și scalpul tău tot de piele este acoperit. Omega 3, prin reducerea inflamațiilor, îmbunătățește starea unghiilor.

Nuci braziliene

Deficitul de seleniu are o strânsă legătură cu părul rar. Seleniul ajută la protejarea împotriva stresului oxidativ. Consumă șase sau opt alune braziliene și acoperi aproximativ 80% din cantitatea zilnică recomandată.

Sursa: elle.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md