20:24:16 03.05.2024
Stiri

Ministrul Apărării din România, mesaj pentru omologul său din Chișinău: „Vom sprijini modernizarea capacităţilor de apărare a R. Moldova”

Actualitate 09.08.2021 08:58 Vizualizări1426 Autor: Ziarul National
Ministrul Apărării din România, mesaj pentru omologul său din Chișinău: „Vom sprijini modernizarea capacităţilor de apărare a R. Moldova”


Ministrul Apărării de la București, Nicolae Ciucă, a transmis un mesaj de felicitare omologului din Republica Moldova, Anatolie Nosatîi, după învestirea Guvernului de la Chişinău.

„Îl felicit pe domnul Anatolie Nosatîi pentru învestirea în funcţia de ministru al Apărării al Republicii Moldova. Domnia sa are o frumoasă carieră militară, la comanda unor importante unităţi ale Armatei Naţionale, dar şi în structuri militare multinaţionale. Am convingerea că experienţa bogată pe care a acumulat-o va fi benefică în procesul de transformare a Armatei Republicii Moldova într-o instituţie modernă, capabilă să răspundă ameninţărilor din mediul de securitate actual”, a scris pe Facebook Nicolae Ciucă, la scurt timp după înveestirea Guvernului de la Chișinău.

Oficialul român a adăugat că Armata Naţională este una din instituţiile reper ale Republicii Moldova, care se apropie tot mai mult de modelele armatelor occidentale.

„Militarii săi sunt buni profesionişti, care se perfecţionează permanent prin programe intense de instruire şi pregătire de specialitate efectuate în instituţii militare din ţări membre ale NATO, precum şi prin participarea la exerciţii complexe ale Alianţei şi la misiuni în teatrele de operaţii. Vom continua să sprijinim procesele de modernizare ale capacităţilor de apărare ale Armatei Naţionale a Republicii Moldova şi am convingerea că, împreună cu ministrul Anatolie Nosatîi, vom intensifica cooperarea bilaterală în domeniul apărării”, a declarat ministrul Apărării de la București.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md