23:14:21 03.05.2024
Stiri

VIDEO // Jina, Dunay și Gracy, câinii Serviciului Vamal care au luat MEDALII în cadrul unui concurs al echipelor canine din R. Moldova și România

Actualitate 09.08.2021 12:29 Vizualizări993 Autor: Ziarul National
VIDEO // Jina, Dunay și Gracy, câinii Serviciului Vamal care au luat MEDALII în cadrul unui concurs al echipelor canine din R. Moldova și România


Jina, Dunay și Gracy sunt patrupezii Serviciului Vamal al R. Moldova care au „urcat” pe podium în cadrul Competiției echipelor canine cu genericul „Împreună în lupta împotriva contrabandei de țigarete și tutun”, organizată în perioada 5 - 6 august 2021.

În acest an, evenimentul a fost organizat doar cu participarea reprezentanților din Republica Moldova și România din cauza pandemiei.

Timp de două zile, echipele canine au concurat la patru probe. Trei dintre acestea au constat în căutarea și depistarea produselor din tutun, disimulate în lăzi, autoturisme și spații închise.

Cea de-a patra probă, denumită generic „Ascultarea”, este considerată una dintre cele mai dificile în cadrul întrecerilor chinologice. Vameșii au demonstrat mai multe elemente de dresaj canin în vederea evaluării obedienței și agilității câinelui.

Cea de-a cincea ediție a Competiției a fost câștigată de reprezentanta Serviciului Vamal al Republicii Moldova. Echipa formată din inspectorul Buraga Andrei și patrupeda Jina a înscris un scor de 380 de puncte din 400 posibile, ocupând astfel poziția întâia a clasamentului, potrivit deciziei echipei de arbitri din România, Ucraina și Federația Rusă.

Cea de-a doua clasată a fost echipa formată din inspectorul Vasile Panioglo și câinele Dunay, care a obținut 367 de puncte, iar poziția a treia a fost ocupată de inspectorul-chinolog Oleg Dobrea și patrupedul Gracy, cu un scor de 300 de puncte.

Competiția echipelor canine „Împreună în lupta împotriva contrabandei de țigarete și tutun” are drept scop consolidarea capacităților de intervenție și a competențelor profesionale ale inspectorilor chinologi. Serviciul Vamal organizează evenimentul anual, cu sprijinul companiilor Japan Tobacco International, British American Tobacco, Philip Morris, Imperial Tobacco.












Foto, video: Serviciul Vamal


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md