19:15:45 03.05.2024
Stiri

ACTUALIZARE // 18 persoane REȚINUTE după cele 55 de percheziții desfășurate de procurorii și ofițerii anticorupție la o întreprindere de stat și mai multe companii: Dosar de corupție care vizează loturi de pământ

Actualitate 09.08.2021 12:54 Vizualizări2131 Autor: Ziarul National
ACTUALIZARE // 18 persoane REȚINUTE după cele 55 de percheziții desfășurate de procurorii și ofițerii anticorupție la o întreprindere de stat și mai multe companii: Dosar de corupție care vizează loturi de pământ


UPDATE 12.50 // Optsprezece persoane, printre care vicedirectorul și alți cinci responsabili din cadrul Întreprinderii de Stat „Institutul de Proiectări pentru Organizarea Teritoriului” (IPOT) au fost reținuți azi de către procurorii și ofițerii anticorupție, după cele 55 de percheziții efectuate în prima jumătate a zilei de astăzi.

Pe lângă cei șase responsabili din cadrul IPOT, au mai fost reținute și 12 persoane fizice, inclusiv beneficiari ai unor companii, în dosarul inițiat pe faptul abuzului de serviciu, coruperii pasive, coruperii active și traficului de influență.

În aceste momente, toți cei reținuți sunt la audieri.

Specialiștii IPOT reținuți sunt bănuiți că, în prima jumătate a acestui an, ar fi pretins și primit de la persoane fizice și beneficiari ai unor companii sume cuprinse între 250 și 2 000 euro.

În schimbul acestor, sume responsabilii diminuau bonitatea solului în studiul pentru terenurile deținute de comanditarii investigațiilor pedologice, prejudiciind astfel bugetul administrațiilor publice locale în proporții deosebit de mari.







Știrea inițială

Angajații Procuraturii Anticorupție și ai Centrului Național Anticorupţie desfășoară astăzi percheziții simultane la peste 55 de adrese, fiind vizați atât responsabili din cadrul Institutul de Proiectări pentru Organizarea Teritoriului (IPOT), cât și beneficiari ai unor companii.

Procuratura Generală anunță că procesul penal a fost inițiat la începutul acestui an pe faptul abuzului de serviciu, coruperii pasive, coruperii active și traficului de influență, iar în rezultatul investigațiilor procurorii au documentat acțiunile ilicite ale responsabililor din cadrul ÎS „Institutul de Proiectări pentru Organizarea Teritoriului”.

Potrivit probatoriului, în perioada lunilor martie – iulie 2021, specialiștii IPOT ar fi pretins și primit de la persoane fizice și beneficiari ai unor companii sume cuprinse între 250 și 2 000 euro. În schimbul acestor sume, responsabilii diminuau bonitatea solului în studiul pentru terenurile deținute de comanditarii investigațiilor pedologice, prejudiciind astfel bugetul administrațiilor publice locale în proporții deosebit de mari.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md