07:57:08 04.05.2024
Stiri

Premierul de la Kiev, OASPETE la ceremonia dedicată împlinirii a 30 de ani de la proclamarea independenței R. Moldova: L-a invitat președinta Maia Sandu

Actualitate 09.08.2021 17:13 Vizualizări1539 Autor: Ziarul National
Premierul de la Kiev, OASPETE la ceremonia dedicată împlinirii a 30 de ani de la proclamarea independenței R. Moldova: L-a invitat președinta Maia Sandu


Premierul ucrainean Denys Shmyhal va efectua o vizită la Chișinău, pentru a participa, pe 27 august curent, la evenimentele dedicate celei de-a 30-a aniversări de la proclamarea independenței R. Moldova.

Invitația i-a fost transmisă de către președința Maia Sandu, iar oficialul de la Kiev și-a confirmat astăzi participarea, în cadrul unei discuții telefonice cu premierul Natalia Gavrilița.

Noul prim-ministru de la Chișinău și omologul său de la Kiev, Denys Shmyhal, vor avea o întrevedere bilaterală pe 28 august.

Un comunicat de presă al Guvernului arată că, în timpul vizitei lui Denys Shmyhal la Chișinău, vor fi puse în discuție toate subiectele de pe agenda bilaterală, precum eliminarea barierelor comerciale bilaterale, subiectele de mediu, cooperarea în sectorul energetic, reglementarea drepturilor de proprietate, finalizarea demarcării frontierei de stat, funcționarea complexului hidroenergetic din Nistru etc.

În cadrul discuției telefonice de astăzi, Natalia Gavrilița și-a exprimat încrederea că cele două părți vor avea o colaborare eficientă în procesul de integrare europeană.

Natalia Gavrilița s-a referit la valorile și aspirațiile comune ale Republicii Moldova și Ucrainei către procesul de integrare europeană, relațiile de prietenie pe termen lung între cele două țări, implementarea proiectelor comune în domeniul infrastructurii și în alte domenii-cheie, care sunt reflectate pe deplin în principiile de parteneriat strategic.

Totodată, cei doi oficiali au discutat și despre pașii necesari pentru demararea lucrărilor de construcție a podului Cosăuți-Yampil, dar și despre reluarea activității Comisiei mixte interguvernamentale moldo-ucrainene privind comerțul bilateral și cooperarea economică, ultima reuniune a acesteia având loc tocmai în septembrie 2017 la Odesa.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md