07:18:46 04.05.2024
Stiri

S-a încheiat „EPOCA MESSI" la Barcelona. Argentinianul PĂRĂSEŞTE ÎN LACRIMI Barcelona. „Intenția mea era să rămân la FC Barcelona. Acum începe de la zero, totul se schimbă. O schimbare grea, mai ales pentru familia mea"

Actualitate 08.08.2021 14:35 Vizualizări3386 Autor: Ziarul National
S-a încheiat „EPOCA MESSI


Argentinianul Lionel Messi a susţinut o conferinţă de presă azi în care și-a prezentat propria versiune după despărțirea de FC Barcelona

În urmă cu trei zile zile, FC Barcelona anunţa că Messi nu va continua la FC Barcelona, club la care a stabilit recorduri de prezenţe, goluri şi titluri.

„Bună ziua. Nu știu dacă voi putea vorbi. În ultimele zile m-am gândit, întrebându-mă ce aș putea spune. Am fost blocat, sunt încă acum în același stadiu. Acest lucru este foarte dificil pentru mine după o viață întreagă aici. Nu am fost pregătit.

Anul trecut, când a izbucnit totul știam ce aveam de spus. Dar nu anul acesta. Am fost convins că vom continua aici, acasă, era ceea ce ne-am dorit cel mai mult. Aș vrea să fim acasă și să ne bucurăm de această viață din Barcelona, care este minunată.

Lucrurile s-au întâmplat așa cum știți. Dar vreau să vă mulțumesc tuturor pentru afecțiunea din toți acești ani. Am avut momente foarte bune, de asemenea și mai puțin bune, dar afecțiunea a fost întotdeauna aceeași.

Am simțit recunoașterea, dragostea, sper să pot reveni la un moment dat să fac parte din acest club. Contribuiți cu fiecare cu câte ceva pentru a continua să fiți cei mai buni. Sunt sigur că așa va fi. Asta pot să spun, nu sunt într-o poziție simplă acum. Va multumesc tuturor”.

Forbalistul a răspuns şi la înttebările jurnaliştilor, precizând cã a vrut să rămână la Barca.

„Oamenii din Barcelona mă cunosc. Știu că vreau să joc fotbal în continuare. Dacă aș fi rămas aici aș fi luptat să câștig totul și vor înțelege că vreau să adaug în continuare titluri în palmaresul meu.

Intenția mea era să rămân la FC Barcelona, dar trebuie să-mi urmez drumul.

Nu știu cât timp mi-a rămas de jucat, depinde de modul în care mă simt, de fizic, de cum mă antrenez. Mulțumesc Domnului că nu am avut accidentpri grave în carieră”

Desigur, aș vrea să am un meci de retragere. Mi-aș fi dorit să fie acum, când trebuie să plec. Dar pentru acești fani sunt dispus să fac orice.

Realitatea este că, atunci când au avut loc alegerile, m-am dus să mănânc cu actualul președinte și am vorbit, am luat cina. După acea masă am fost destul de convins că voi continua, că o să reparăm tot ce s-a stricat. Contractul meu nu a fost niciodată o problemă. Apoi s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat. Nu s-a putut face și asta e”, a adăugat argentinianul.

După cum am spus la început, o mulțime de lucruri îmi trec prin cap și în același timp sunt puțin blocat. Nu cad în realitatea părăsirii acestui loc, a acestui club. Mi-a schimbat viața complet. Am fost în prima echipă de 16 ani și a fost întotdeauna la fel pentru mine.

Acum începe de la zero, totul se schimbă. O schimbare grea, mai ales pentru familia mea, pentru că știu cum se simt în acest oraș. Știu că ne vom adapta și o să fie bine. Este o schimbare dificilă, dar trebuie să o accepți și să o iei de la capăt.

Părăsesc acest club acum fără să-i fi văzut pe fani un an şi jumătate. Însă aşa a trebuit să fie. Sunt foarte recunoscător pentru iubirea pe care mi-aţi arătat-o toţi aceşti ani.

Barça are o echipă foarte mare, cu siguranță jucătorii vor continua să vină pentru că acest nume atrage. Jucătorii pleacă și vin, așa cum a spus Laporta, clubul este întotdeauna mai important decât oricine. Oamenii se vor obișnui cu ei, așa cum se întâmplă întotdeauna în viață cu toate. La început va fi greu, dar sunt jucători buni, o echipă grozavă, totul se va potrivi în cele din urmă”, a conchis Messi, citat de prosport.ro.

Contractul lui Lionel Messi (34 de ani) cu FC Barcelona a expirat la 30 iunie 2021. Argentinianul a câştigat cu FC Barcelona de 10 ori campionatul Spaniei şi de patru ori Liga Campionilor.

Leo Messi a fost marele arhitect al Epocii de Aur a Barçelonei. El a condus clubul la cucerirea a 10 La Liga, 7 Cupe Regelui, 8 Supercupe Spaniole, 4 Ligi ale Campionilor, 3 Supercupe Europene și 3 Cupe Mondiale de Cluburi.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md