05:03:10 02.05.2024
Stiri

Prima vizită peste hotare a noului ministru de Externe va fi la București: „România este cel mai mare donator de vaccinuri pentru republica noastră”

Actualitate 06.08.2021 17:22 Vizualizări2049 Autor: Ziarul National
Prima vizită peste hotare a noului ministru de Externe va fi la București: „România este cel mai mare donator de vaccinuri pentru republica noastră” Facebook / Nicu Popescu


Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a anunțat că a acceptat invitația omologului său de la București, Bogdan Aurescu, de a efectua o vizită în România în timpul apropiat.

Invitația i-a fost lansată astăzi, în cadrul unei convorbiri telefonice cu șeful diplomației românești, după învestirea Guvernului R. Moldova.

„Am fost invitat de către ministrul Aurescu să efectuez o vizită la București în perioada imediat următoare, invitație pe care am acceptat-o cu plăcere”, a scris Popescu pe Facebook.

Potrivit noului ministru de Externe de la Chișinău, în cadrul discuției s-a convenit asupra accelerării proiectelor bilaterale prioritare și identificării de noi oportunități care să răspundă necesităților concrete ale cetățenilor, în baza Parteneriatului Strategic bilateral pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.

CITIȚI și Ministrul de Externe de la București, Bogdan Aurescu, l-a felicitat cu ocazia numirii în funcție pe omologul său de la Chișinău, Nicu Popescu, și l-a asigurat de TOT sprijinul diplomației române

„Am menționat că preluarea experienței și expertizei României în materie de integrare europeană, realizarea proiectelor comune în domeniul infrastructurii energetice, transportului și comunicațiilor va apropia și mai mult Republica Moldova de UE. Totodată, am mulțumit omologului meu pentru asistența consistentă oferită în combaterea pandemiei de COVID-19, România fiind, în plan bilateral, cel mai mare donator de vaccinuri pentru republica noastră. La rândul său, ministrul Bogdan Aurescu a reafirmat sprijinul consecvent al României pentru agenda europeană a Republicii Moldova, aplicarea deplină a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană și susținerea țării noastre la nivelul UE”, a încheiat Nicu Popescu.

Amintim că Bogdan Aurescu l-a asigurat pe Nicu Popescu de întreaga deschidere a autorităților de la București pentru un dialog și o cooperare de succes din perspectiva avansării proiectelor bilaterale de importanță strategică, precum și de întreg sprijinul diplomației române pentru identificarea celor mai potrivite căi de materializare a proiectelor politice și sectoriale, în vederea aprofundării Parteneriatului Strategic bilateral pentru integrarea europeană a Republicii Moldova și promovării parcursului său european.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md