21:24:17 03.05.2024
Stiri

Ilan Șor: „Returnarea MILIARDULUI este necesară nu pentru politicieni, ci pentru cetățenii R. Moldova”

Actualitate 05.08.2021 14:49 Vizualizări2546 Autor: Ziarul National
Ilan Șor: „Returnarea MILIARDULUI este necesară nu pentru politicieni, ci pentru cetățenii R. Moldova”


Fracțiunea parlamentară a Partidului „ȘOR” va vota, cel mai probabil, pentru Guvernul Nataliei Gavrilița, dar cere, în schimb, de la noua guvernare să respecte „opțiunea de vot a alegătorilor”, afirmă Ilan Șor. Totodată, el își exprimă speranța că noua putere va demonstra mai puțin „patos” și „aroganță” și va da dovadă de mai multă rațiune și responsabilitate în soluționarea problemelor R. Moldova, una dintre acestea fiind recuperarea miliardului.

Ilan Șor a precizat că decizia finală privind votul pentru noul Guvern va fi luată de către fracțiunea „ȘOR”, la ședința care va avea loc în această seară. „Cel mai probabil vom sprijini Guvernul Gavrilița. Vom vota în avans. Nu așteptăm nicio solicitare și nici recunoștință. Noi cerem un singur lucru de la noua putere: să respecte alegerea cetățenilor noștri care au votat pentru alte formațiuni politice, inclusiv pentru Partidul „ȘOR”, a declarat Ilan Șor într-un mesaj video postat pe pagina sa de Facebook.

El a adăugat că lista candidaților pentru funcția de ministru seamănă cu o „întâlnire de partid”, iar în privința profesionalismului acestora apar multe semne de întrebare. Cu toate acestea, Partidul „ȘOR” optează pentru numirea cât mai rapidă a Guvernului, pentru ca acesta să înceapă, în cele din urmă, să rezolve problemele care s-au adunat.

„Facem acest lucru nu pentru ca să fim pe placul lui Gavrilița, Sandu sau a altcuiva. Vom face asta din profund respect pentru alegerea poporului, care, de această dată, a decis să încredințeze puterea unei singure forțe politice. Mi se pare o prostie să ignori acest fapt sau să pretinzi că nu s-a întâmplat asta. Am afirmat în repetate rânduri că mergem în Parlament ca să lucrăm pentru oameni, cetățeni ai Moldovei noastre”, a mai menționat liderul Partidului „ȘOR”.

Printre principalele probleme pe care noua guvernare ar trebui să le rezolve, în opinia lui Ilan Șor, se numără recuperarea miliardului furat de la bănci. El a reamintit faptul că a oferit o soluție eficientă în acest sens. Mai exact, foștii acționari sunt gata să cumpere portofoliul de credite neperformante, după care să-și recupereze banii de la adevărații beneficiari ai fraudei bancare. „Rezolvarea acestei probleme este necesară nu pentru mine, nu pentru Sandu și nici pentru Gavrilița, ci pentru cetățenii R. Moldova. Sarcina principală în acest moment este de a returna miliardul în haznaua statului, astfel încât cetățenii noștri să aibă foloase din asta”, a mai declarat Ilan Șor.

Ilan Șor promite că, în curând, va oferi noi detalii despre implicarea funcționarilor în furtul miliardului. Liderul Partidului „ȘOR” mai speră că, spre deosebire de Guvernul precedent, noua putere „va fi ghidată de interesele oamenilor și nu de răzbunare politică”.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md