01:04:37 27.04.2024
Stiri

Maia Sandu, discuție cu oficiali ai SUA: „R. Moldova se află într-un moment ISTORIC pentru dezvoltarea ei de mai departe și trebuie să valorificăm la maximum această perioadă”

Actualitate 30.07.2021 12:59 Vizualizări4735 Autor: Ziarul National
Maia Sandu, discuție cu oficiali ai SUA: „R. Moldova se află într-un moment ISTORIC pentru dezvoltarea ei de mai departe și trebuie să valorificăm la maximum această perioadă”


„R. Moldova se află într-un moment istoric pentru dezvoltarea ei de mai departe și trebuie să valorificăm la maximum această perioadă”, a declarat președintele Maia Sandu, în cadrul unei dezbateri organizate de German Marshall Fund din SUA.

La evenimentul dedicat R. Moldova au participat congresmanul David Price, copreședinte al Grupului de prieteni ai R. Moldova în Congresul SUA și asistentul adjunct al Secretarului de Stat al SUA, Biroul pentru Afaceri Europene și Euroasiatice din cadrul Departamentului de Stat, George Kent.

„Am mulțumit participanților pentru interesul față de țara noastră și pentru deschiderea de a ne sprijini la acest început de cale. Le-am vorbit despre reformele pe care urmează să le facă noul Guvern și despre prioritățile pe termen scurt și mediu ale țării”, a spus Maia Sandu.

Șefa statului a vorbit și despre prioritățile imediate ale guvernării de la Chișinău.

„Combaterea corupției endemice, reforma justiției și a procuraturii, asigurarea integrității în sectorul public, dar și relansarea economiei, revizuirea politicilor agrare și de mediu, modernizarea sectorului de sănătate și a educației - toate necesită acțiuni rapide și hotărâte”, a menționat președinta R. Moldova.

Maia Sandu a subliniat că agenda este complexă și ambițioasă, iar sprijinul partenerilor de dezvoltare - inclusiv al Statelor Unite, care de 29 de ani este unul dintre partenerii strategici ai Republicii Moldova - ne va fi de un real ajutor.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md