01:09:47 27.04.2024
Stiri

Șoferii din Transnistria mai au la dispoziție o LUNĂ pentru a-și schimba plăcuțele de înmatriculare, dacă vor să fie admiși în traficul internațional: Numere de înmatriculare ale R. Moldova sau de model NEUTRU

Actualitate 29.07.2021 13:40 Vizualizări3484 Autor: Ziarul National
Șoferii din Transnistria mai au la dispoziție o LUNĂ pentru a-și schimba plăcuțele de înmatriculare, dacă vor să fie admiși în traficul internațional: Numere de înmatriculare ale R. Moldova sau de model NEUTRU


Proprietarii de mașini din regiunea transnistreană vor fi admiși în traficul internațional începând cu 1 septembrie curent numai dacă vor dispune de plăci de înmatriculare ale Republicii Moldova și de plăci de model neutru, însoțite de elipsa cu inscripția „MD” aplicată în spatele autovehiculului.

În cazul modelelor neutre, opțiunea a fost lansată acum trei ani, pe 1 septembrie 2018, când au fost deschise subdiviziuni de înmatriculare a mijloacelor de transport din orașele Tiraspol şi Rîbniţa.

Potrivit datelor din Registrul de stat al transporturilor, de la începutul anului curtent, în subdiviziunile din orașele Tiraspol și Rîbnița au fost înmatriculate cu plăci neutre 184 de autovehicule.

De asemenea, se atestă o creștere activă a numărului de cereri de preschimbare a permiselor de conducere, potrivit acelorași date din Registrul de stat al conducătorilor auto. Dacă în luna iulie 2020 permise de conducere preschimbate erau 157, de la începutul acestui an numărul acestora s-a dublat - 322 de permise.

Totodată, până la 20 iulie curent, frontiera de stat a fost traversată, de la începutul anului curent, de către 230 de mijloace de transport cu numere eliberate în regiunea transnistreană, dar și de 263 de mijloace de transport cu numere de înmatriculare neutre.

Menționăm că, începând cu 1 septembrie curent, accesul în traficul rutier internațional și trecerea peste frontiera de stat moldo-ucraineană va fi permisă doar pentru mijloacele de transport înregistrate conform dispozițiilor generale ale legislației Republicii Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md