10:16:17 26.04.2024
Stiri

FOTO // Paradă MILITARĂ pe 27 august, atunci când R. Moldova va împlini 30 de ani de la proclamarea independenței: Militarii Armatei Naționale vor defila alături de angajați ai MAI și SIS

Actualitate 27.07.2021 16:43 Vizualizări1393 Autor: Ziarul National
FOTO // Paradă MILITARĂ pe 27 august, atunci când R. Moldova va împlini 30 de ani de la proclamarea independenței: Militarii Armatei Naționale vor defila alături de angajați ai MAI și SIS


Militarii Armatei Naţionale au demarat antrenamentele pentru parada militară, care va avea loc pe 27 august în Piața Marii Adunări Naționale, cu prilejul aniversării a 30-a de la proclamarea independenței Republicii Moldova.

Antrenamentele au fost desfășurate în fața Ministerului Apărării, iar în zilele următoare vor fi desfășurate sub podul de pe șoseaua Hâncești din cartierul Telecentru. Repetiţiile generale, împreună cu angajații Ministerului Afacerilor Interne (MAI) și ai Serviciului de Informații și Securitate (SIS), se vor desfăşura în Piaţa Marii Adunări Naţionale în a doua decadă a lunii august.

Potrivit comandantului Armatei Naţionale, general de brigadă Igor Gorgan, în prezent are loc procesul de selectare a militarilor participanţi la paradă şi închegare a formaţiunilor care vor defila pe 27 august.

La paradă vor participa militari din garnizoanele Bălţi, Chişinău şi Cahul, Academia Militară „Alexandru cel Bun”, dar şi o formaţiune a veteranilor conflictului armat din anul 1992 pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova.

Decretul privind desfășurarea paradei militare cu prilejul sărbătoririi aniversării a 30-a de la proclamarea independenței Republicii Moldova a fost semnat de șeful statului, Comandant Suprem al Forţelor Armate, Maia Sandu, şi a fost publicat în Monitorul Oficial pe 23 iulie curent.


Foto: Ministerul Apărării


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md