12:47:27 26.04.2024
Stiri

RĂZBUNAREA petroliştilor? ANRE: "În ultimele zile, unii operatori au introdus în R. Moldova cantități semnificative de motorină, dar refuză să vândă acest tip de produs la stațiile de alimentare"

Actualitate 23.07.2021 14:59 Vizualizări2725 Autor: Ziarul National
RĂZBUNAREA petroliştilor? ANRE:


În R. Moldova ar exista stocuri suficiente de motorină, însă petroliştii ar crea artificial lipsa acestui tip de combustibil la mai multe staţii de alimentare, informează Agenţia pentru Reglementare în Energetică (ANRE), prin intermediul unui comunicat de presă.

"ANRE constată, din datele statistice oficiale, că în ultimele zile unii operatori au introdus pe teritoriul Portului Internațional Liber Giurgiulești cantități semnificative de motorină, dar refuză să vândă acest tip de produs la stațiile de alimentare.


Situația creată ține exclusiv de responsabilitatea acestora, instituțiile statului urmând să analizeze și să constate cauzele fenomenului respectiv, cu toate consecințele de rigoare", se arată într-un comunicat de presă al Agenţiei.

ANRE susţine că va condamna orice tentativă de exercitare a unor presiuni asupra deciziilor aprobate anterior.

"Cadrul legislativ actual a developat anumite vulnerabilități în acest sector, care urmează a fi remediate în cel mai scurt timp, pentru a nu oferi pe viitor posibilitatea utilizării acestora în interese proprii", subliniază ANRE.

ANRE precizează că, în conformitate cu datele preliminare în perioada 1 – 22 iulie curent, pe teritoriul R. Moldova, inclusiv prin Portul Internațional Liber Giurgiulești, au fost introduse 11,6 mii de tone de benzină și 32 de mii de tone de motorină.

De menţionat ca cel puţin trei operatori mari pe piaţa produselor petroliere au anunţat astăzi că nu vor comercializa la pompă motorină, deoarece acest tip de produs nu ar exista în stocuri.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md