20:15:56 26.04.2024
Stiri

Slusari, despre șansele sale de a ajunge MINISTRU într-un guvern al PAS: „Eu nu spun nu. Haideți să așteptăm, să vedem ce o să fie…”

Actualitate 15.07.2021 10:58 Vizualizări2173 Autor: Ziarul National
Slusari, despre șansele sale de a ajunge MINISTRU într-un guvern al PAS: „Eu nu spun nu. Haideți să așteptăm, să vedem ce o să fie…” Facebook


Fostul vicepreședinte al Platformei „DA”, Alexandr Slusari, nu ar refuza o eventuală ofertă a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) de a ocupa funcția de ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului în viitorul Guvern al R. Moldova.

„Eu sunt un pic sceptic în legătură cu posibilitatea acestei variante, întrucât eu nu am nevoie de funcții de dragul funcției. Eu nu mor de foame și revin la afacerile mele. Nu m-am născut deputat, iar stresul și șocul la mine au trecut mai repede decât la alții, care toată viața au visat să devină deputați. În acest context, eu sunt o persoană incomodă, întrucât am mai multe viziuni cum ar trebui să fie dezvoltată agricultura, satele, cum ar trebui să fie susținuți fermierii mici și mijlocii. Eu nu accept ca soarta agricultorilor să fie decisă de Vaja Jashi”, a declarat Slusari, în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV.

Sursa citată a mai adăugat că viziunile sale nu coincid totalmente cu cele ale PAS.

Citește și: DOC // Un fruntaș al Platformei „DA”, care a DEMISIONAT recent, ar putea ocupa o funcție IMPORTANTĂ în garnitura guvernamentală propusă de PAS. Maia Sandu și Igor Grosu au fost deja informați

„Eu am câteva proiecte, pe alocuri, radicale împotriva holdingurilor. Eu vreau ca la noi agricultura și satul să fie indispensabile, iar afaceri în sate să facă oamenii de la sate. Am câteva momente care nu coincid în totalitate cu poziția colegilor noștri de la PAS. Sunt sceptic că viziunile mele o să fie acceptate, dar haideți să așteptăm, să vedem cum o să fie. Mai este încă un moment important: poți mai bine să realizezi programul atunci când ai în spate întreaga echipă a deputaților. Eu nu spun nu, eu sunt gata pentru discuții, dar sunt anumite momente care mă fac să fiu mai sceptic, dar haideți să vedem”, a subliniat Slusari.

Acesta a adăugat că nu pretinde la funcția de lider al Platformei „DA”, iar din acest motiv nu va candida la șefia formațiunii la congresul programat pentru 5 septembrie.

De menționat că mai mulți fermieri de la Ștefan Vodă i-au cerut președintelui Maia Sandu, dar și liderului interimar al PAS, Igor Grosu, să examineze candidatura vicepreședintelui demisionar al Platformei „DA”, Alexandru Slusari, la funcția de ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Citește și: Condițiile puse de PAS, pentru ca membrii altor PARTIDE politice să fie cooptați în GUVERN, inclusiv în funcții de MINIȘTRI sau de SECRETARI de stat

Ulterior, membrul Biroului Permanent Național al PAS, deputatul Virgiliu Pîslariuc, a declarat că fruntașii unor partide politice extraparlamentare, care vor dori să se regăsească în unele ministere, vor trebui să renunțe la apartenența lor politică și să fie reprezentanți ai Partidului Acțiune și Solidaritate în viitorul Guvern al R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md