11:24:18 26.04.2024
Stiri

Un polițist a fost DEMIS și riscă să rămână fără 880 de mii de lei, bani pe care nu a putut să-i JUSTIFICE: Inspectorii de integritate NU l-au crezut că a câștigat banii la pariuri sportive

Actualitate 15.07.2021 15:19 Vizualizări3368 Autor: Ziarul National
Un polițist a fost DEMIS și riscă să rămână fără 880 de mii de lei, bani pe care nu a putut să-i JUSTIFICE: Inspectorii de integritate NU l-au crezut că a câștigat banii la pariuri sportive


Un ofițer de investigații al Biroului crime grave al Serviciului Poliției Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Buiucani riscă să rămână fără 880 de mii de lei, deoarece nu a putut să justifice proveniența banilor.

Potrivit Autorității Naționale de Integritate (ANI), polițistul Ruslan Istrati a devenit subiect de control al averii în anul 2019, cercetare care a vizat perioada noiembrie 2014 – aprilie 2019, când acesta a deținut mai multe funcții în cadrul subdiviziunilor Inspectoratului General de Poliție al MAI.

De asemenea, controlul a fost extins și asupra membrilor familiei sale.

Inspectorul de integritate a intrat în posesia mai multor probe prin care a stabilit prezența nejustificată a sumei de 880 545,82 de lei în familia polițistului. Suma respectivă a fost depistată în rezultatul operațiunilor bancare de alimentare a conturilor bancare, pe care le-au efectuat membrii familiei polițistului. În perioada supusă controlului, subiectul și soția sa au alimentat cu 905 mii de lei conturile bancare deținute.

Inspectorul a constatat că Ruslan Istrati și familia sa nu au deținut suficient numerar pentru a acoperi în totalitate alimentările efectuate.

Polițistul a explicat inspectorilor de integritate că sumele pe care le-a obținut sunt generate de câștigurile din pariurile sportive interne și externe, dar și de la sponsori neoficiali ai fotbalului.

Argumentele au fost respinse pe motivul că acesta nu a prezentat acte confirmative. În context, inspectorul de integritate a remarcat faptul că majoritatea operațiunilor de pe conturile bancare ale fostului ofițer de investigații au fost cu comercianți electronici, care au genul de activitate Casino.

Dacă actul ANI va rămâne definitiv, fostul polițist nu va putea deține o funcție publică sau de demnitate publică timp de trei ani și va fi inclus în Registrul Interdicțiilor.

Menționăm că polițistul a fost deja eliberat din funcție pentru că nu a depus declarația de avere și interese personale în termenul oferit la somația ANI.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md