08:57:21 26.04.2024
Stiri

Trei deputați din noul Parlament, din start FĂRĂ imunitate: Procuratura ar putea solicita repetat încuviințarea Legislativului pentru a-i putea trage la răspundere

Actualitate 15.07.2021 17:07 Vizualizări3438 Autor: Ziarul National
Trei deputați din noul Parlament, din start FĂRĂ imunitate: Procuratura ar putea solicita repetat încuviințarea Legislativului pentru a-i putea trage la răspundere Realitatea


Trei deputați de la Partidul „Șor”, lipsiți de imunitate de către Legislativul anterior, ar putea fi supuși din nou aceleiași proceduri.

Procuratura Generală este de părere că nu ar mai fi necesară adresarea repetată către Legislativ pentru obținerea unui nou consimțământ de ridicare a imunității lui Ilan Șor, Petru Jardan și Denis Ulanov, care au intrat din nou în Parlament, odată ce acuzatorii au primit încuviințarea respectivă anterior.

„Cu toate acestea, reieșind din complexitatea și rezonanța acestui subiect, lipsa unui precedent judiciar, pentru a se evita interpretarea și aplicarea normelor legale în detrimentul bunei desfășurări a actului de justiție, precum și pentru a unifica practica pe viitor, Procuratura va interveni către noul Legislativ cu solicitarea de a interpreta Legea în acest sens și, în funcție de poziția Parlamentului, va decide asupra necesității intervenirii repetate cu solicitarea de ridicare a imunității de deputat”, se arată într-un comunicat de presă al Procuraturii Generale.

Aceeași sursă precizează că urmărirea penală care îl vizează pe deputatul Petru Jardan a fost finalizată și dosarul a fost deferit justiției pe 21 iunie curent.

Și în cazul deputatului Denis Ulanov urmărirea penală a fost finalizată, iar acesta studiază în prezent materialele cauzei penale. Dosarul ar urma să fie expediat în judecată la începutul lunii august curent.

„Cu referire la speța Ilan Șor, reiterăm că în privința lui există cauze penale pendinte atât la etapa de urmărire penală, cât și la etapa judecării, care nu pot fi finalizate din motivul eschivării numitului”, precizează PG.

Menționăm că, în cazul condamnării celor trei prin sentințe definitive de judecată, locul acestora în Parlament ar urma să fie ocupat de Vladimir Vitiuc, Violeta Ivanov și Serghei Sîrbu, aceștia ocupând locurile 7, 8 și 9 în lista electorală a Partidului „Șor” de la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md