18:37:59 26.04.2024
Stiri

Condițiile puse de PAS, pentru ca membrii altor PARTIDE politice să fie cooptați în GUVERN, inclusiv în funcții de MINIȘTRI sau de SECRETARI de stat

Actualitate 14.07.2021 20:01 Vizualizări8894 Autor: Ziarul National
Condițiile puse de PAS, pentru ca membrii altor PARTIDE politice să fie cooptați în GUVERN, inclusiv în funcții de MINIȘTRI sau de SECRETARI de stat


Fruntașii unor partide politice extraparlamentare, care vor dori să se regăsească în unele ministere, vor trebui să renunțe la apartenența lor politică și să fie reprezentanți ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) în viitorul Guvern al R. Moldova, a anunțat membrul Biroului Permanent Național al PAS, deputatul Virgiliu Pîslariuc.

„Ideea că anumiţi reprezentanţi ai partidelor politice sau societăţii civile vor putea fi invitaţi să facă parte din Guvern nu înseamnă deloc o coaliţie de guvernare, aşa cum îşi imaginează unii. Responsabilitatea ministerială, ca principiu unghiular al regimului parlamentar şi sistemului democratic, înseamnă că aceşti miniştri sau secretari de stat nu vor reprezenta în continuare partidele extraparlamentare ale căror membri sunt sau societatea civilă, ci vor fi reprezentanţi ai partidului, care a primit votul suveranului pentru a guverna ţara.

Citește și: DOC // Un fruntaș al Platformei „DA”, care a DEMISIONAT recent, ar putea ocupa o funcție IMPORTANTĂ în garnitura guvernamentală propusă de PAS. Maia Sandu și Igor Grosu au fost deja informați

Ca să fie clar, aceşti demnitari publici nu vor avea o sursă autonomă de putere, ci vor reprezenta partidul care i-a delegat la guvernare, în cazul nostru PAS”, a declarat Pîslariuc, după ce în spațiul public au apărut informații potrivit cărora reprezentanții altor partide politice ar putea fi cooptați în echipa guvernamentală a PAS.

Pîslariuc a mai spus că în cazul de față nu e vorba despre „lipsa de cadre” a unui partid sau excedentul de oameni valoroşi la altele, ci de posibilitatea formării unui guvern proeuropean pe principii inclusive.

„Dar acest lucru ar presupune angajamentul total al acestor candidaţi faţă de valorile şi principiile PAS, exprimate în programul său de guvernare, deoarece toată responsabilitatea politică pentru reuşita sau nereuşita lor în cadrul Executivului va fi contabilizată de partidul care i-a delegat”, a conchis sursa citată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md